Handige tips voor een camper rondreis door Amerika

Bekijk de beste deals bij onze partners

Het reizen met de camper door Amerika is werkelijk fantastisch! Je kan gaan en staan waar je wil, mooi gebonden aan een vaste route en je kan ter plaatsen alle kanten op. Maar voor het reizen met een camper door Amerika heb je wel iets meer voorbereiding nodig dan het reizen met een huurauto. Maar laat het je vooral niet tegenhouden, want een reis per camper door Amerika zal je nooit vergeten! In deze blog deel ik alle tips die je kan gebruiken bij boeken, voorafgaande aan de reis en tijdens je reis. Bekijk ook onze tips & tricks voor Canada.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Goed om te weten bij het boeken

Bij het boeken van een camper moet je altijd goed kijken naar wat er wel en niet inbegrepen is. Sommige dingen zijn best prijzig en als je die ter plaatsen bij het ophalen nog moet betalen dan kan je nog voor hoge kosten komen te staan. Hieronder een aantal dingen waarvan je moet zorgen dat deze inbegrepen zijn;

  • Preparatiekosten: Deze kosten zijn bij vrijwel welke verhuurder inbegrepen. Het is een soort standaard pakket dat je afneemt om de camper gebruiksklaar te maken.
  • Persoonlijke uitrustingen: Een persoonlijke uitrusting is fijn om te hebben. Deze bestaat uit een kussen, deken, lakenpakket, handdoek en theedoek. Je kan dit natuurlijk ook van huis meenemen als je dat liever heb.
  • Camper uitrusting: Tenzij je misschien naast je persoonlijke uitrustingen ook nog borden, bekers, bestek, etc. wil gaan meesjouwen kan je er voor kiezen om geen Camper uitrusting te nemen. Maar dat is bijna onbegonnen werk. Een Camper uitrusting bestaat naast borden, bekers en bestek uit een zaklamp, pannen, bezem, vergiet en nog veel meer handig spullen die je in de camper kan gebruiken.
  • Mijlen: Er is niks minder fijn dan achteraf voor elke gereden mijl te moeten betalen. Dit kan heel snel onnodig oplopen in de kosten. Vooraf kan je vaak mijlenpakketten van 500 of 1000 mijl reserveren. Kijk naar jouw globale route om te zien hoeveel je hier van nodig heb. Kies liever voor te veel dan voor te weinig mijlen.
  • Lokale belastingen: Meestal zijn deze wel inbegrepen, maar controleer dit voor je definitief boekt. Per staat zijn de lokale belastingen in Amerika anders en zo kan je ineens weer een paar honderd dollar moeten voldoen bij aankomst.
  • Verzekering: Last but not least en zeker niet minder belangrijk; verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering en afkoop eigen risico zijn echt onwijs belangrijk om te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed verzekerd.

Heel de de camper op in de ene stad en lever je deze weer in in een andere stad? Dan heb je vaak te maken met achterlatingskosten. Kijk goed naar de kosten hiervan. Deze kunnen flink oplopen! Wil je het risico niet nemen om voor honderden dollars aan achterlatingskosten te moeten betalen, kies van voor dezelfde ophaal en inlever locatie. Een aantal dingen die je extra kan bijboeken zijn; campingstoelen, campingtafel, fietsenrek, fietsen, eventueel vooruit betaalde kosten voor de generator

In 2023 maakte ik zelf een rondreis door Zuidwest Amerika. Hier zie je onze camper in het prachtige Zion.

Voorbereiding voor het ophalen van de camper

Voor het ophalen van de camper dien je bij de meeste verhuurstations een aantal dagen voor het ophalen contact op te nemen om een ophaaltijd af te spreken. Probeer om zo vroeg mogelijk de camper op te halen zodat je er ook nog de hele dag van kan genieten. Een ophaaltijd wordt afgesproken zodat niet iedereen bij het eerste ophaalmoment de camper komt ophalen. Dan moeten andere mensen onnodig lang wachten, en dat vindt niemand leuk.

Bij het ophalen van de camper moet er vaak nog wat papierwerk ingevuld worden voordat je op pad mag. Bij veel grote verhuurstations gaat er een medewerker mee naar de camper die voor jou klaar staat om je nog een aantal dingen uit te leggen. Hoe werkt de generator, hoe vul je de vers watertank, hoe leeg je de vuilwatertank, hoe bestuur je de camper, etc. Wil je nog even een proefritje maken voor je echt de weg op gaat, dan is daar vaak genoeg ruimte voor.

Eenmaal alle uitleg gehad kan je de camper inruimen en op pad gaan! Tip: Ruim je camper voor vertrek in zodat je dit niet meer bij aankomst op de eerste camping hoeft te doen. Dan kan het ontspannen meteen beginnen! Én ga als je wegrijdt bij het verhuurstation als eerste langs de Walmart voor de eerste boodschappen. Heb je dat ook meteen gehad.

De camperreis zelf

Als je eenmaal op weg bent naar jouw eerste bestemming kan je vanuit daar verder gaan kijken waar je heen wil gaan. De meeste mensen hebben voor de eerste dagen al een idee waar ze heen willen maar laten de rest van de route open zodat ze dat ter plaatsen kunnen invullen.

Wel zien we de laatste jaren dat het steeds drukker wordt in Amerika. Ga je in het hoogseizoen? Dan is het in ieder geval slim om de campings bij populaire nationale parken zoals Yosemite of Zion vooraf te reserveren. Maar in het laagseizoen en in minder populaire regio’s kan je ook prima ter plekke een camping zoeken. Onze belangrijkste tip is dus om de campings in de nationale parken wel vooraf te boeken. Het is zonde dat je dan al aan een paar dagen vast zit, maar anders zitten deze echt bomvol!

Ook aankomst voor 16:00 uur op een camping scheelt veel zoeken. Kom je later aan dan zijn de meeste plekken al vol en ben je genoodzaakt om op een hele simpele camping (soms zonder elektra en douchegebouw) te verblijven. Dit is overigens ook wel weer een heel leuke ervaring.

Rondreizen door Amerika is echt een kwestie van doen! De eerste dag is het spannend en heb je geen idee wat er op je afkomt. Na een aantal dagen krijg je de smaak te pakken. Je weet hoe de camper werkt, je weet hoe je campings boekt en je kunt er veel gemakkelijker mee rijden.

Nog meer handige tips met de camper door Amerika

Er zijn nog 1001 tips voor het reizen met een camper door Amerika. De meest belangrijke heb ik hierboven uitgebreid beschreven. Hieronder vindt je nog een aantal kleine (maar super handige) tips voor jouw reis per camper door Amerika.

  • Probeer de douche en toilet in de camper alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. Op de meeste campings zijn de sanitaire voorzieningen prima en zo hoef je het vieze klusje van de vies watertank legen niet te doen.
  • Houd rekening met een langere reistijd dan met een auto. Een camper gaat niet altijd heel erg snel en je bent dan langer onderweg. Neem de reistijd van Google Maps en gooi daar ongeveer 1 tot 2 uur bij op.
  • Rij geen lange afstanden. Ondanks dat je misschien extra reistijd incalculeert is het zonde van je dag. Pak liever korte afstanden en ga onderweg nog wat leuks doen zodat je er meteen een dagje weg van maakt.
  • Doe je boodschappen onderweg van A naar B. Zo hoef je niet weer de camper in te pakken om wat boodschappen te gaan halen. Eenmaal op de volgende camping aangekomen kan je meteen je stoeltje en tafeltje uitklappen en genieten.

De mooiste routes voor een camperreis door Amerika

Inspiratie nodig voor een rondreis? Hieronder vind je een aantal heel toffe rondreizen inclusief tussenstops die je kunt doen! Voor meer informatie zie ook rondreizen Amerika bij Tioga Tours.

1. West-Amerika

  • San Francisco, Californië: Begin met de iconische Golden Gate Bridge en geniet van de unieke cultuur.
  • Yosemite National Park: Ervaar de schoonheid van de natuur met majestueuze watervallen en enorme sequoia’s.
  • Death Valley: Bezoek dit woestijnlandschap, een van de heetste plekken op aarde.
  • Las Vegas, Nevada: Geniet van het nachtleven en de glitter en glamour van deze bruisende stad.
  • Grand Canyon, Arizona: Ervaar een van de meest iconische natuurwonderen van Amerika.
  • Zion & Bryce Canyon: Ontdek de unieke rotsformaties en prachtige uitzichten.

2. Oostkust Avontuur

  • New York City, New York: Begin met de “stad die nooit slaapt”, bezoek Times Square, Broadway en Central Park. Zie ook: tips voor een stedentrip naar New York.
  • Washington, D.C.: Ontdek de Amerikaanse geschiedenis en politiek in de hoofdstad.
  • Charleston, South Carolina: Geniet van zuidelijke charme en geschiedenis.
  • Orlando, Florida: Bezoek Walt Disney World of een van de vele andere pretparken.
  • Miami, Florida: Eindig met stranden en een bruisend nachtleven (check kids-proof hotels)

3. “The Big South”

  • New Orleans, Louisiana: Begin met jazzmuziek en Creoolse cultuur.
  • Nashville, Tennessee: De thuisbasis van countrymuziek.
  • Memphis, Tennessee: Bezoek Graceland en ervaar de blues.
  • Austin, Texas: Geniet van livemuziek en de Texaanse keuken.
  • San Antonio, Texas: Bezoek de Alamo en wandel langs de River Walk.

4. Pacific Northwest

  • Seattle, Washington: Begin met de Space Needle en Pike Place Market.
  • Olympic National Park: Ervaar regenwouden en ruige kustlijnen.
  • Portland, Oregon: Geniet van de unieke cultuur en natuurlijke schoonheid.
  • Crater Lake, Oregon: Bezoek dit diepe en heldere vulkanische meer.
  • San Francisco, Californië: Eindig de reis in deze schilderachtige en cultureel rijke stad.

5. Alaska’s Wilderness

  • Anchorage: Begin in de grootste stad van Alaska.
  • Denali National Park: Zoek naar wilde dieren en zie de hoogste berg van Noord-Amerika.
  • Fairbanks: Ervaar de middernachtzon of het noorderlicht, afhankelijk van het seizoen.
  • Kenai Fjords: Geniet van gletsjers en zeeleven.
  • Juneau: De hoofdstad van Alaska, alleen bereikbaar per boot of vliegtuig.

Plaats een reactie