Mooiste hotels voor een vakantie in Alonissos

Bekijk de beste deals bij onze partners

Alonissos is een Grieks eiland in de noordelijke Sporaden, wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi dan z’n buren Skiathos en Skopelos. Dit heuvelachtige groene eiland is ideaal voor vakantiegangers die zelfs in het hoogseizoen de rust willen zoeken. Hier geen drukke stranden, maar idyllische vissersdorpjes en afgelegen baaitjes waar je nog echt kunt ontspannen. De hoofdstad Patitiri is het levendige hart, maar voor een authentiek Grieks sfeertje moet je in Chora zijn, een dorp dat letterlijk uit de as is herrezen na een aardbeving in 1965. Wandelliefhebbers komen hier goed aan hun trekken, met talloze paden door de natuur. Voor wie van avontuur houdt, ligt er het grootste zeepark van Europa voor de kust, waar je met een beetje geluk zeehonden en dolfijnen kunt spotten. In deze blog deel ik de mooiste hotels op Alonissos met je. Voor elk budget is er een geschikte accommodatie te boeken.

2 insider-tips van onze Alonissos-specialist Marjon

  1. Voor een dagje strand ga je naar Agios Dimitrios, Agios Petros, Leftos Gialos, Tzortzi Gialos, Kokkinokastro, Chrisi Milia, Megalos Mourtias, Vythisma, Spartines, Marpounta of Votsi.
  2. Op Alonnisos zijn er volop mogelijkheden om heerlijk uit eten te gaan. Meltemi Restaurant-Bar is een populaire keuze voor traditionele Griekse gerechten in een gezellige setting. Kritamo Restaurant-Bar biedt een mediterraan menu en een prachtig uitzicht vanaf het balkon. Voor internationale gerechten van hoge kwaliteit kun je terecht bij Favela. Bij Eleonas eet je onder de olijfbomen in een prachtige omgeving. Visliefhebbers zullen genieten bij Tassia’s Cooking en Akrogiali, beide met een mediterraan aanbod. Ostria Restaurant en Sossinola zijn ook aanraders voor heerlijke zeevruchten en mooie uitzichten.
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Hotel Atrium

Authentiek 4-sterren hotel in Patitiri met geweldig uitzicht

Hotel Atrium in Alonissos is een comfortabele en strak ingerichte plek. Het hotel ligt tegen een heuvel, net buiten het havenplaatsje Patitiri, met een prachtig uitzicht over de Aegeïsche Zee en de eilanden van het Nationaal Marine Park. De kamers zijn fris en elegant, ingericht in typisch Griekse kleuren die je meteen in vakantiemodus brengen. Of je nu kiest voor een standaard kamer, een superior kamer met zeezicht, of een luxe suite, alles is hier gericht op comfort. Denk aan airco, gratis wifi, een minibar, een kluisje, en zelfs een hydrojet in de badkamer. Het ontbijt kan binnen of buiten worden genoten, maar met die geweldige uitzichten kies je natuurlijk voor het terras. Voor verkoeling heb je keuze uit twee zwembaden, en voor de kleintjes is er een kinderbad. Een drankje bij de zwembadbar terwijl je geniet van de zonsondergang? Geen slecht idee. Het hotel biedt goede faciliteiten zoals een tv-lounge, wasservice en autoverhuur. Het strand ligt op slechts 400 meter en het gezellige centrum van Patitiri is op loopafstand. Voeg daar de persoonlijke service aan toe en je begrijpt waarom gasten hier steeds terugkomen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Nereides Hotel Appartementen

Betaalbare 2-sterren accommodatie in Patitiri met mooi zwembad

Hotel Nereides is een voordelig vakantiecomplex net boven Patitiri, omringd door heerlijk geurende pijnbomen. Het hotel biedt luxe studio’s en ruime suites, perfect voor stellen of gezinnen. Elke studio en suite is van alle gemakken voorzien, zoals een kingsize bed, airconditioning, een moderne badkamer en een volledig uitgeruste keuken. Je hebt ook altijd een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad. Extra fijn: de suites hebben een aparte ontvangstkamer die je kunt omtoveren tot een extra slaapkamer, ideaal voor grotere gezelschappen. Bij Hotel Nereides draait alles om ontspanning. Neem een duik in het zwembad, 24 uur per dag geopend, of geniet van een drankje op een ligbedje. Het ontbijt is een feest: huisgemaakte lekkernijen zoals jam, vers gebakken taartjes en producten uit de eigen tuin. Het restaurant serveert traditionele Griekse gerechten, waaronder verse vis, stoofschotels en wijn die op het eigen terrein wordt gemaakt. Alles wat op je bord komt, is met zorg bereid door de gastvrije eigenaresse. Vergeet ook niet de omgeving te verkennen. Het centrum van Patitiri en het strand liggen op slechts 800 meter afstand. Zin in avontuur? Hotel Nereides regelt duikexcursies in de kristalheldere wateren van Skopelos en het nabijgelegen maritieme natuurpark.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Paradise Hotel

Kleinschalig 3-sterren resort met geweldige ligging aan zee

Paradise Hotel op Alonissos is precies wat je zoekt als je even helemaal tot rust wilt komen. Met slechts 31 kamers, verdeeld over twee gebouwen, is het een kleinschalig en knus hotel. De kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Denk aan een balkon, airconditioning, een flatscreen-tv en zelfs Cocomatbedden in een van de gebouwen. Voor wie van een mooi uitzicht houdt, zit je hier goed. De meeste kamers kijken namelijk uit op zee. Het hotel heeft een lekker zwembad met een apart kinderbad, perfect voor een dagje relaxen. Rondom het zwembad vind je ligbedden en parasols om even lekker te zonnebaden. De poolbar voorziet je de hele dag van snacks, drankjes en ijsjes. Zin in een ontbijtje? Dat doe je buiten op het overdekte terras met uitzicht op zee. Daarna kun je via een trapje direct de zee in voor een frisse duik. Vergeet je snorkelset niet! Op vijf verschillende terrassen kun je je helemaal terugtrekken met een boek of drankje, weg van de drukte. ’s Avonds pak je nog een drankje bij de bar onder de sterrenhemel. Het hotel ligt lekker rustig, maar toch vlakbij de haven en het centrum.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Marpunta Village

Luxe & modern 4-sterren all inclusive hotel in Patitiri

Marpunta Village is een all inclusive resort op een toplocatie: midden in het nationale marinepark van Alonissos, gebouwd op een heuvel met een spectaculair uitzicht over de zuidwestelijke kust van het eiland. Het resort is intiem en biedt een relaxte sfeer. De kamers zijn comfortabel en elegant, met privébalkons die uitkijken over de zee of de tuinen. Of je nu kiest voor een familiekamer of een luxe suite met zeezicht, je vindt hier rust en ruimte. Marpunta biedt ook tal van activiteiten om je verblijf extra bijzonder te maken. Duik de zee in voor een snorkelsessie, huur een kayak of SUP en ontdek de verborgen baaien, of ga voor wat ontspanning met een yogasessie. Voor de innerlijke mens kun je terecht in het Sunset Restaurant, waar een uitgebreid buffet met Griekse en internationale gerechten wordt geserveerd. Of kies voor een intiem diner bij het Achinos Beach Restaurant, direct aan het strand. Voor een drankje hoef je niet ver te zoeken: de Pool Bar en Lobby Bar staan de hele dag klaar met verfrissende cocktails, koffie of een glas wijn, terwijl je geniet van het fantastische uitzicht.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

# FAQ: Vakantie op Alonissos

Waar ligt het Griekse eiland Alonissos?

Alonissos is een ongerept pareltje in de noordelijke Sporaden, gelegen in de Egeïsche Zee, ten noordoosten van het vasteland van Griekenland. In de buurt vind je onder andere de eilanden Skopelos en Skiathos, die deel uitmaken van dezelfde eilandengroep. Deze eilanden liggen relatief dicht bij elkaar en bieden elk hun eigen unieke sfeer. Om vanuit Nederland op Alonissos te komen, is er geen directe vluchtoptie, maar dat maakt het avontuur des te leuker. Vlieg eerst naar Skiathos, wat in de zomermaanden vaak rechtstreeks kan. Vanaf daar neem je de veerboot naar Alonissos, een mooie tocht langs de Sporaden. Je kunt ook via Athene of Thessaloniki reizen en van daaruit de ferry pakken.

Wat zijn de mooiste stranden en toeristische plaatsen?

Alonissos biedt veel prachtige stranden. Agios Dimitrios is het bekendste strand, met zijn unieke halvemaanvorm en kristalhelder water, perfect om te zwemmen en snorkelen. Chrisi Milia heeft zacht zand en ondiep water, ideaal voor gezinnen. Leftos Gialos staat bekend om zijn wit kiezelstrand en turquoise zee, met gezellige strandtaverna’s in de buurt. Milia Beach is een rustige, met pijnbomen omzoomde baai, ideaal voor wie een meer afgelegen ervaring zoekt. De charmante hoofdstad Patitiri is het centrum van het eiland met zijn haven, winkels en taverna’s. Chora (Oud Alonissos) ligt op een heuvel en biedt adembenemende uitzichten, smalle straatjes en traditionele architectuur. Het schilderachtige vissersdorp Steni Vala is populair voor een ontspannen sfeer en heerlijke visrestaurants. Votsi is een schilderachtig dorpje met een pittoreske baai, ideaal voor wie rust zoekt dichtbij de zee.

Wat is er te zien en te doen op Alonissos?

Hier dobberen vissersbootjes nog relaxed in de haven van Patitiri, de hoofdstad die na een aardbeving opnieuw is opgebouwd. Struin langs de kades, pak een drankje in een taverna of duik het Alonissos Museum in voor een portie lokale geschiedenis. Wandelaars halen hun hart op in Chora, de oude hoofdstad, en avonturiers verkennen de Blauwe Grot. Snorkelen of duiken doe je in het National Marine Park, waar je kans hebt om dolfijnen en monniksrobben te spotten. Liever ontspannen? De stranden Chrisi Milia en Kokkinokastro zijn top: kristalhelder water en indrukwekkende kliffen. Kies je favoriete ligstoel en relax. Op zoek naar iets extra’s? Maak een boottrip naar het rustige eilandje Peristera of wandel door de groene bossen van Alonissos zelf.

Wat is de beste reistijd (en klimaat)?

De beste reistijd om dit groene eiland te bezoeken is van mei tot begin oktober. In het voor- en najaar, rond mei en september, zijn de temperaturen heerlijk mild, rond de 23-27 graden Celsius. Dit is ideaal voor wandelaars en ontdekkingsreizigers die de prachtige natuur en het mariene park willen verkennen zonder de zomerse drukte. De zomermaanden, van juni tot augustus, bieden zonovergoten dagen met temperaturen van rond de 30 graden, perfect voor strandliefhebbers. De Egeïsche Zee warmt dan op tot een heerlijke 24-26 graden, wat zwemmen en snorkelen een must maakt. Zelfs in de zomer is de sfeer op Alonissos ontspannen en vredig, weg van het massatoerisme. Alonissos blijft zelfs in het warme seizoen koel dankzij de frisse zeebries.