Top 10 all inclusive hotels in Montenegro

Bekijk de beste deals bij onze partners

Montenegro, het Balkanland dat nog niet door iedereen ontdekt is, is een verrassende bestemming voor een all-inclusive vakantie. Denk aan indrukwekkende bergen, pittoreske stadjes en stranden die je niet zou verwachten. Toerisme groeit er gestaag, maar je zult er nog niet struikelen over de Nederlanders en Belgen. Dat maakt het extra interessant. Montenegro biedt niet alleen natuurschoon zoals het Skadarmeer en de indrukwekkende ‘zwarte’ bergen, maar ook cultureel erfgoed met stadjes zoals Kotor, waar UNESCO trots op kan zijn. En dan is er natuurlijk Budva, de plek voor zon, zee, strand en een levendig nachtleven. In deze blog nemen we je mee langs de 10 beste all-inclusive resorts van Montenegro. Perfect voor wie zorgeloos wil genieten in dit onontdekte pareltje. Tijd om je koffers te pakken! Tip: bekijk ook ons overzicht met mooiste kindvriendelijke hotels in deze regio.

2 tips van Michiel voor een all inclusive vakantie in Montenegro

  1. In de all-inclusive resorts van Montenegro kun je genieten van een stevige portie lokale specialiteiten. Denk aan Brav u Mlijeku, lamsvlees gestoofd in melk, of een Njeguski steak. Visliefhebbers kunnen smullen van Buzara. Voor een snelle hap is er altijd Ćevapi, de Montenegrijnse variant van streetfood. Ook Njegusi Prosciutto mag niet ontbreken, net als de stevige pap Kačamak. Iets zoets? Ga dan voor Priganice, gefrituurde lekkernijen, of de bekende Palačinke pannenkoeken. Sluit af met een stukje Kotorska Torta, een heerlijke amandelcake.
  2. De beste tijd voor een all-in vakantie is tussen mei en september. In deze periode geniet je van heerlijk weer, met temperaturen die oplopen tot 30 graden. Ideaal voor een zonvakantie aan de Budva Rivièra. Juli en augustus zijn het drukst, maar daarbuiten is het wat rustiger en nog steeds aangenaam warm. Voor wie van wat actie houdt, is het voorjaar perfect om te wandelen in de bergen of het Skadarmeer te bezoeken.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Hotel Mediteran

Geweldig all inclusive resort in Bečići met groot aquapark
Dineer bij restaurant Azzurro, Opera, Amfora of Crystal
Er zijn 7 zwembaden en 10 spannende glijbanen
Dichtbij 2 km lang zandstrand met een eigen privéstrand

Hotel Mediteran ligt in Bečići, vlakbij de prachtige Budva Riviera. Hier vind je een strand van 120 meter speciaal voor hotelgasten, compleet met ligbedden, parasols en een bar. Voor wie van actie houdt, zijn er volop watersporten beschikbaar. Het hotel heeft 230 kamers die variëren van standaard tot superior, met een Frans balkon of zeezicht. Alle kamers zijn modern en voorzien van airco, flatscreen-tv, minibar en gratis WiFi. Voor ontspanning kun je terecht in het 1.600 m² grote Wellness & Spa centrum, met een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte. Liever buiten? Er is ook een buitenzwembad en een Aqua Park, geopend in de zomer, met zeven zwembaden en tien glijbanen. Voor de zakelijke reiziger zijn er volop faciliteiten voor seminars en conferenties. Qua eten zit je hier ook goed. Hotel Mediteran heeft vier restaurants, waaronder het Azzurro Beach Bar, ideaal voor een hapje aan zee. Of ga naar Amfora voor Montenegrijnse specialiteiten. Voor een snelle koffie is de Opera Cafetaria jouw plek. Het buffetrestaurant Crystal biedt drie maaltijden per dag, met mediterrane gerechten. Met een eigen strand, wellness, aqua park en diverse eetgelegenheden biedt Hotel Mediteran alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze all-inclusive vakantie.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Iberostar Herceg Novi

Populair 4-sterren hotel in Njivice direct aan zee
Gelegen tussen zee & bergen
Mooie tuinen en ligplekken
Star Camp voor de kinderen

Iberostar Waves Herceg Novi, gelegen in Njivice aan de Baai van Kotor, combineert een schitterende Adriatische kustlocatie met een vleugje luxe. Dit hotel, vernieuwd in 2019, biedt directe toegang tot de zee en ligt op slechts 26 kilometer van Dubrovnik Airport. Vanuit de Rooftop Bar heb je adembenemend uitzicht over de zee, terwijl je in de Beach Snack Bar kunt genieten van hapjes en drankjes pal aan het strand. Voor gezinnen is er Star Camp, waar kinderen van 4 tot 17 jaar zich kunnen uitleven met allerlei activiteiten onder professionele begeleiding. Volwassenen kunnen hun rust pakken in de Aliveness-programma’s, met ontspannende behandelingen en wellnessactiviteiten. Daarnaast is er volop actie te beleven op het water, van paddleboarden tot kajakken. De kamers variëren van comfortabele tweepersoonskamers met uitzicht op de tuin tot luxe suites met zeezicht. Het hotel beschikt ook over een zwembad met Pool Bar, waar je verkoelende drankjes en snacks kunt krijgen. Voor fitnessliefhebbers is er een moderne gym met de nieuwste apparatuur.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Iberostar Bellevue

Volledig verzorgde vakantie in Budva voor jong en oud
Groot all inclusive resort (40.000 m²) met wellness
Luxe moderne hotelkamers voor diverse samenstellingen
Loop in 20 minuten via de boulevard naar Budva centrum

Iberostar Waves Bellevue ligt op een toplocatie, pal aan het strand van Becici, op slechts twee kilometer van het historische Budva. Dit all-inclusive hotel biedt alles voor een ontspannen vakantie. Vier zwembaden, waaronder een binnenbad, sportfaciliteiten zoals tennisbanen en beachvolleybal, en een uitgebreide spa met hammam en massages. Voor de kids is er het Star Camp, met activiteiten voor alle leeftijden, van 4 tot 17 jaar. Je kunt ook genieten van de Montenegrijnse keuken in twee restaurants, waar je lokale gerechten zoals gegrilde vis en shopska salade proeft, of internationale favorieten zoals pizza en hamburgers. Het hotel heeft directe toegang tot het strand, waar je strandstoelen en parasols kunt huren. Plastic wordt hier niet gebruikt en er zijn plantaardige gerechten op het menu, voor wie bewust wil eten. Voor wat actie kun je een potje tennis spelen of meedoen aan pilates en watersporten. Ontspannen doe je in de whirlpool of sauna, en voor de actieve vakantieganger is er een fitnessruimte. Met een ruime keuze aan kamers, van comfortabele tweepersoonskamers tot luxe suites, en een buffetrestaurant dat de hele dag door eten serveert, zit je hier altijd goed.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Azul Beach Resort Montenegro

Betaalbaar vakantiecomplex in Ulcinj aan het strand
479 Kamers & Suites, 6 Restaurants + 7 Bars
8 zwembaden en een 50 meter breed zandstrand
Veel sportfaciliteiten en animatie in het hoogseizoen

Azul Beach Resort Montenegro is een modern all-inclusive resort aan het langste zandstrand van de Adriatische Zee, perfect voor gezinnen, koppels en solo-reizigers. Dit luxe hotel heeft 479 kamers en suites, zes restaurants en zeven bars, allemaal ontworpen om je een zorgeloze vakantie te bezorgen. Met acht zwembaden, waaronder het grootste zwembad van de Adriatische kust, en een avonturenpark, is er genoeg te doen. Het hotel biedt veel sportactiviteiten, zoals beachvolleybal, voetbal en een fitnessruimte, en je kunt ook tennissen op een van de zes verlichte gravelbanen. Voor de kleintjes is er een speeltuin, speelkamer en een kinderzwembad. De kamers zijn comfortabel en modern, variërend van tweepersoonskamers tot suites met privézwembad. Eten is hier een feestje met internationale buffetten, Italiaanse gerechten en grill-specialiteiten. Aan het strand relax je met een drankje van de strandbar, terwijl je geniet van het uitzicht op de bergen en de zee. Je zit hier vier kilometer van het centrum van Ulcinj en 72 kilometer van de luchthaven van Podgorica. Perfect gelegen voor wie wil genieten van luxe en vermaak aan het water, zonder gedoe. Het resort is kindvriendelijk, maar biedt ook genoeg rust voor volwassenen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Carine Hotel Kumbor

Luxe strandhotel in Herceg-Novi met geweldig uitzicht
Nieuw geopend in 2019
Eigen zand & kiezelstrand
Entertainmentprogramma

Carine Hotel Kumbor Superior 4* ligt direct aan de Baai van Kotor. Privéstrand? Check. Drie infinity pools? Check. Het hotel heeft een strak design, maar het draait hier vooral om comfort en goede service. Gooi je handdoek op een ligbed aan het strand of plons in een van de zwembaden. Ook binnen kun je je ontspannen in het wellnesscentrum met sauna, stoombad, whirlpool en een binnenzwembad. Massages of schoonheidsbehandelingen? Die boek je tegen betaling. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, met airco, gratis WiFi en koffie- en theefaciliteiten. Voor een beetje luxe boek je een kamer met (zij)zee- of bergzicht. De suites zijn wat ruimer en hebben een aparte zithoek. Zin in actie? Je kunt beachvolleyballen, biljarten of tafeltennissen. Of verken de omgeving per fiets, kano of duikset. Herceg Novi ligt op 5 km en is perfect voor een dagje cultuur. ’s Avonds zorgt het animatieteam voor wat vermaak. Het hotel heeft twee restaurants. Je kunt kiezen tussen een buffet vol internationale gerechten of een maaltijd van de mediterrane menukaart. De all-inclusive optie zorgt ervoor dat je niet op je uitgaven hoeft te letten, inclusief drankjes en snacks bij de poolbar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Hotel Montenegro Beach Resort

Hotel in Becici met gezellige Cocktail bars en goede restaurants
Geweldig hotel voor families
Premium Wellness Center
Luxe all inclusive arrangement

Montenegro Beach Resort 4* ligt in Bečići, aan een prachtige baai met kristalhelder water en omringd door bossen en bergen. Via een boulevard wandel je zo naar het historische Budva, op slechts 2 km afstand. Het hotel biedt 228 kamers en 9 appartementen. Hier hoef je geen handdoek te leggen; ligbedden, parasols en handdoeken zijn gratis beschikbaar op het privéstrand. De kamers, variërend van standaard tot superior met zijzeezicht, zijn voorzien van alle gemakken zoals airco, minibar, en gratis Wi-Fi. Voor meer ruimte kies je een studio of appartement, ideaal voor gezinnen. Aan het zwembad of op het strand kun je altijd een ligbed vinden, en het hotel heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, waaronder een kinderbad. Voor de kleintjes is er een speelkamer, een “Master Kid” animatieprogramma en een buitenspeeltuin. Ontspanning vind je in de wellness met sauna, Turks stoombad en fitnessruimte. Trek in een hapje? Het hotel heeft meerdere restaurants, van een buffet met lokale gerechten tot een BBQ in de biergarten. In de all-inclusive formule zijn ook drankjes en snacks inbegrepen, zowel bij het zwembad als in de bars.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Carine Hotel Delfin

Vakantieresort in Bijela, ideaal voor een all-in zonvakantie
Flexibele opties voor inchecken & uitchecken
Prachtige ligging aan zee met uitzicht op de bergen & natuur
Voldoende ligbedden rondom het zwembad om te zonnen

Carine Hotel Delfin, voorheen bekend als Iberostar Hotel Delfin, is de ideale uitvalsbasis voor wie afwisseling zoekt. Begin je dag met relaxen op het strand, verken daarna het charmante Herceg Novi of ontdek de rest van Montenegro. Alles is mogelijk vanuit dit hotel, gelegen op slechts 50 meter van het strand. De faciliteiten zijn prima in orde: gratis wifi in de openbare ruimtes, een buffetrestaurant en een bar voor de nodige verfrissingen. Zwemliefhebbers kunnen terecht in zowel het binnenbad als de buitenbaden (afhankelijk van het weer). Wil je echt ontspannen? Boek dan een massage of breng een bezoekje aan de spa. Voor gezinnen is er ook gedacht aan de kleintjes met een speeltuin en babybedjes. Het hotel werkt met een all-inclusive formule, dus je geniet van ontbijt, lunch en diner in buffetvorm, samen met lokale drankjes tot 23:00 uur. Herceg Novi en de omgeving zijn perfect te verkennen vanuit het hotel, en de luchthavens van Dubrovnik (40 km) en Tivat (12 km) zijn gemakkelijk bereikbaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Carine Hotel Park

Nieuw geopend intiem hotel in Tivat voor rustzoekers
Ligbedden met parasols
Binnen- en buitenzwembad
Watersportmogelijkheden

Carine Hotel Park ligt direct aan de Baai van Kotor, en biedt alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie. Met een privéstrand, ligbedden (tegen betaling), en een zwembad zit je hier wel goed. Het hotel heeft een geweldig buffet, waar je kunt kiezen uit zowel lokale als internationale gerechten. Wil je relaxen? Op het dakterras vind je een spa met een prachtig uitzicht op de baai. De kamers zijn strak en comfortabel, voorzien van airco, tv, gratis WiFi en een badkamer. Je kunt kamers boeken met uitzicht op zee of de bergen. De premium kamers hebben zelfs het beste zeezicht. Voor families zijn er grotere kamers met extra slaapruimte. Babybedjes zijn op aanvraag beschikbaar. Voor actievelingen is er genoeg te doen: van voetballen en tennissen tot watersporten zoals jetskiën. Of huur een fiets en verken de omgeving. Wil je echt ontspannen? Dan is het wellnesscentrum met binnenzwembad, hammam, whirlpool en massages de plek waar je moet zijn. Kinderen vermaken zich in de speeltuin of bij de miniclub. ’s Avonds geniet je van een drankje op het dakterras met panoramisch uitzicht.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Hotel Tara

Voordelige 4-sterren all inclusive accommodatie in Becici aan de Budva Rivièra
Gezellig hotel met 280 hotelkamers en suites
Fris zoetwaterzwembad met grote ligweide & poolbar
Privé-kiezelstrand op 100 meter loopafstand

Tara Hotel ligt aan de kust van Montenegro, op minder dan 100 meter van het beroemde strand van Becici, ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa (in 1935). Hier kom je voor ontspanning en plezier. Het hotel biedt comfortabele kamers, heerlijke maaltijden en de typische Montenegrijnse gastvrijheid. Voor een frisse duik is er een buitenzwembad met ligstoelen en parasols, perfect voor zowel volwassenen als kinderen. Het privéstrand van het hotel is voorzien van 200 ligbedden en parasols, met een strandbar, “Sea King”, voor verfrissende drankjes. Lifeguards zorgen voor een veilige dag aan zee. Zin in een cocktail? De Poolbar serveert drankjes aan het zwembad. Begin de dag met een goede kop koffie in de aperitiefbar, of geniet later van een lokaal wijntje of een aperitief. In het hoofdrestaurant staat een buffet klaar met lokale en internationale gerechten, sommige zelfs live bereid. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd op vaste tijden, zodat je de hele dag door goed kunt eten.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Slovenska Plaza Resort

Aantrekkelijk 3-sterren hotel in Budva voor een onvergetelijke strandvakantie
Zowel een zoetwaterzwembad als een zoutwaterzwembad
Heerlijk buffetrestaurant en Restaurant Pjaca (á la carte)
Dicht bij de prachtige haven en direct aan een mooi strand

Slovenska Plaža Resort ligt in een prachtige mediterrane omgeving in Budva en bestaat uit 10 charmante villa’s, vernoemd naar planten zoals Cipres, Palm en Olijf. Het resort biedt zowel 3- als 4-sterrenkamers en -suites, verdeeld over 522 en 494 eenheden. Elke villa ademt romantiek met balkons en terrassen, en gasten kunnen genieten van voorzieningen zoals restaurants, cafés, boetieks en zelfs medische zorg. Het resort is ideaal voor familie door het grote animatie en kinderprogramma dat loopt van juni tot oktober, inclusief een kinderclub en een speeltuin van 150 m². Voor de volwassenen zijn er thema-avonden, salsa-lessen en karaoke, terwijl de Pjaca en Rasputin bars zorgen voor live muziek en een gezellige sfeer. Gasten kunnen ontspannen bij twee zoutwaterzwembaden met gratis ligbedden, of genieten op het strand Slovenska Plaza, het langste strand van Budva. In de buurt liggen ook andere mooie stranden zoals Mogren en Ricardova Glava. Het resort is perfect voor wie op zoek is naar een actieve vakantie, met tal van bezienswaardigheden en stranden binnen handbereik. Slovenska Plaža biedt een complete ervaring, van animatie tot culinaire hoogstandjes, met restaurants zoals Pjaca en een all-inclusive optie bij de hotelbars.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Welke excursies worden er aangeboden vanuit de hotels?

In Montenegro zijn er volop excursies te beleven, ideaal om je all-inclusive vakantie wat avontuur te geven. Een populaire optie is kajakken bij Herceg Novi, waar je de rustige baaien kunt verkennen, inclusief de geheime onderzeeërpennen uit de Koude Oorlog. Voor wandelaars is de hike langs de Vrmac Ridge een aanrader, met prachtige uitzichten over de omgeving van Tivat.
Liever wat spanning? Ga dan raften door de indrukwekkende Tara Canyon, een van de diepste kloven van Europa, of probeer canyoning bij de Drenovsnica-kloof, dichtbij Budva, waar zowel beginners als ervaren avonturiers hun hart kunnen ophalen. Voor een unieke klimervaring biedt de Via Ferrata bij Kotor een veilig maar uitdagend rotsklimparcours. Ook de Lipa-grotten zijn een bezoek waard; hier kun je de ondergrondse schoonheid van Montenegro ontdekken, of zelfs abseilen. Wie van meerdaagse hikes houdt, kan het Orjen National Park verkennen. Hier wandel je door eeuwenoude bossen en over oude paden, met een overnachting in een berghut. Voor gezinnen is het Orjen Adventure Park perfect, met wandelroutes en offroad-fietspaden.

Op welke luchthavens kan ik vliegen?

Voor Nederlandse vakantiegangers die naar Montenegro willen vliegen, zijn er een paar belangrijke luchthavens om in de gaten te houden. De meest populaire optie is Tivat Airport, gelegen aan de Adriatische kust. Deze luchthaven ligt dichtbij bekende badplaatsen zoals Kotor en Budva, ideaal voor een zonvakantie. Een andere veelgebruikte luchthaven is Podgorica Airport, nabij de hoofdstad Podgorica. Deze luchthaven is handig als je van plan bent om het binnenland of het prachtige Skadarmeer te verkennen. Vluchten naar Montenegro vertrekken vanuit Amsterdam Schiphol, maar ook vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven en Rotterdam. In de zomermaanden zijn er vaak meer rechtstreekse vluchten beschikbaar, wat de reis lekker makkelijk maakt. Voor wie flexibel is, kan Dubrovnik Airport in Kroatië ook een optie zijn.