Overzicht met de mooiste skigebieden van Oostenrijk

Bekijk de beste deals bij onze partners

In Oostenrijk vind je zonder twijfel de mooiste wintersportgebieden van Europa, en dat is niet voor niets. Het land barst van de perfect geprepareerde pistes, moderne liften, en adembenemende uitzichten. Ik vertel je in deze blog alles over de populairste Oostenrijkse winterbestemmingen. Van Zillertal tot Sölden en van Kitzbühel tot de Zugspitz Arena: elk gebied heeft zijn eigen charme en biedt voor elke skiër wel iets. Of je nu een beginner bent die rustig de blauwe pistes wil ontdekken of een ervaren skiër die de steile afdalingen trotseert, Oostenrijk biedt het allemaal. Wat deze gebieden extra aantrekkelijk maakt? De gegarandeerde sneeuw van december tot april, en niet te vergeten de beroemde après-ski. Want eerlijk is eerlijk, skiën is één ding, maar een gezellige après-ski hoort er toch gewoon bij. Voor de sportievelingen is er nog veel meer dan alleen skiën. Denk aan cross-country skiën, winterwandelingen, paragliden en zelfs ijsklimmen. Maar ook de families zijn hier aan het juiste adres met kinderlandschappen, rodelbanen en speciale skischolen voor de kleintjes.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Zillertal

Het Zillertal in Oostenrijk heeft zijn naam als wintersportparadijs zeker niet gestolen. Zowel de beginner als de ski professional vindt hier zijn of haar perfecte skipiste. Met 506 kilometer perfect geprepareerde skipistes en maar liefst 181 supermoderne skiliften is dit skigebied er eentje waarover je bijna alleen maar met superlatieven kan spreken. En dan hebben we het nog niet over het onvergetelijke uitzicht gehad. Als je een droom van een skivakantie wilt, dan moet het Zillertal zeker één van je opties zijn. Het Zillertal is onderverdeeld in 4 skigebieden: het “eerste Zillertal skigebied”, de Zillertal Arena, Mayerhofen en Ski & Glacierworld Zillertal 3000. Wil je van alle skigebieden genieten ? Neem dan een Zillertal Superskipass waarmee je toegang krijgt tot alle 506 kilometer aan pistes. Je hebt bovendien sneeuwgarantie van 5 december tot en met 10 april!

Skigebied “Eerste vakantieregio in het Zillertal”

Dit skigebied met zijn beetje rare benaming ligt aan het begin van de Zillertal vallei (“de meest actieve vallei van de wereld”) en heeft als bekendste wintersportplaatsen Fügen / Hochfügen en Kaltenbach. In totaal bestaat dit skigebied uit 12 kleine dorpen. Er zijn fantastische pistes boven de boomlijn in een sneeuwzekere omgeving. Wie weet kom je er Stephan Eberharter wel tegen, de locale held en Olympisch gouden medaillewinnaar in het skieën. Eén van de pistes is trouwens naar hem genoemd. Naast de skipistes vind je hier ook meer dan 70 kilometer aan cross-country ski trails. De top ski resorts in dit gebied zijn Hochfügen-Hochzillertal en Spieljoch. Wat denk je van skiën op meer dan 2.500 meter hoogte op 195 km aan pistes, 43 liften, sneeuwzeker afdalingen, nachtskiën, fun parks en half pipes én natuurlijk de terrasjes en après-ski met vele events. Je kan daarnaast gebruik maken van gratis skibus diensten en uiteraard zijn er verschillende skischolen en opvangmogelijkheden voor de allerkleinsten. Wil je even uitrusten of je laten verwennen na het skiën ? Dan kan je terecht bij de nieuwe thermal spa in Fügen. Je vindt er ook activiteiten voor het ganse gezin, zoals de langste waterglijbaan van West-Oostenrijk, watervallen, klimnetten, een speelparadijs voor de allerkleinsten. Eindeloos waterplezier voor de ganse familie is hier gegarandeerd.

Skigebied Zillertal Arena

De Zillertal Aren a is een prachtig skiparadijs dat skiliefhebbers een verbluffende natuurlijke omgeving biedt met een leuke sfeer en een levendige après-ski scene. De regio is sneeuwzeker met een aantal skipistes die je de adem zullen benemen. Heb je tijdens het skiën honger ? Dan kan je altijd terecht bij één van de berghutten die heerlijk voedsel serveren (of gewoon een warm of fris drankje). Ook naast het skiën zijn er voldoende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Wat wil je nog meer op skivakantie ? De skidorpen Zell en Gerlos bieden eindeloze skipret met 143 km perfect geprepareerde pistes en 51 liften die je tot 2.500 meter hoogte brengen (operationeel van begin december tot de paasvakantie). Voor skilessen voor kinderen kan je terecht in één van de ski- en snowboardscholen of in “Arena kid’s club with Billy”. Zell am Ziller is een idyllisch ski resort gelegen op 580 meter hoogte, midden in het Zillertal en aan het begin van het Zittertal Arena skigebied. Gerlos ligt op een hoogte van 1.300 meter en is daarmee een van de hoogstgelegen skidorpen in het Zillertal. In Gerlos is sneeuw altijd gegarandeerd! Met meer dan 30 hutten, sneeuw bars en restaurants, skischolen met hun eigen sprookjeslandschap voor de allerkleinsten en de hooggelegen cross-country skitrack (op 1.600 m) heeft de Zillertal Arena haar reputatie van “7 de hemel” voor liefhebbers van de alpinesport zeker niet gestolen. Ook naast sneeuwpret is er heel wat te beleven in deze regio. Er is bv. een 7 km lange Toboggan afdaling in Hainzenberg, ijsschaatsen in Zell, romantische winterwandelingen, para-gliding en natuurlijk het beroemde Oostenrijkse nachtleven.

Skigebied Mayerhofen

Het uitgestrekte skigebied van Mayerhofen-Hippach biedt je 135 kilometer aan skipistes en 55 liften. Met skipistes tot op 2.500 meter is er een grote mate van sneeuwzekerheid. Met de Mayerhofen ski pass kan je het ganse skigebied verkennen. Naast alpine ski is hier ook plaats voor cross-country ski en mooie winterwandelingen voor de niet ski liefhebbers. Toe aan een beetje fun ? Probeer dan de sneeuwbanden piste of ga met sneeuwschoenen op trektocht. Avontuurlijk aangelegd ? Dan is paragliding in deze schitterende omgeving misschien iets voor jou. In het Mayerhofen skigebied is er een ruim aanbod aan berghutten en restaurants. In dit gebied kan je een beetje van alles proeven: skiën, andere wintersporten, wellness, actie, feesten, culinaire verwennerij.

Skigebied Zillertal 3000

Het skigebied Zillertal 3000 is gelegen in het hart van de Zillertal en de Tux Alpen. Hier vind je de skiresorts Tux en Finkenberg. De hoogte varieert van 850 tot 3.250 meter. Aan het einde van de Tux vallei torent de Hintertux gletsjer boven alles uit. Ski & Glacier World Zillertal 3000 biedt 196 km aan sneeuwpoeder pistes, niet minder dan 62 ultra moderne skiliften en kabelbanen en meer dan 30 traditionele bars en cafés. Je kan je sneeuwfeest beginnen op de Penkenjoch in Finkenberg waar de 150er Tux, een kabellift met maar liefst 150 plaatsen, je naar het Rastkogel zonneplateau brengt. Vandaar gaat het via super pistes naar het Eggalm skigebied. Verder kan je naar de Hintertux gletsjer, het startpunt van een 12 km lange afdaling gekend als de black Frying Pan. De Hintertux gletsjer werd in 2009 door SKIAREA juryleden als “ beste gletsjer skigebied ter wereld ” benoemd. De gletsjer, als enige skigebied waar je in Oostenrijk het jaar rond kan skiën, heeft 60 supergeprepareerde skipistes, de modernste kabelbanen en skiliften en een superuitzicht vanop de panoramische terrassen op 3.250 meter hoogte. Van oktober tot mei is poedersneeuw in dit gebied gegarandeerd. Op 3.000 meter hoogte kan je ook het Natural Ice Palace bezoeken, een uniek en mysterieus kleurenspektakel in de gletsjer. Ook als niet-skiër heb je hier heel wat mogelijkheden. Er zijn bv. 28 km aan cross-country trails en 68 km aan winter wandelpaden. Fun is gegarandeerd op één van de drie natuurlijke sneeuwbandpistes. Ook curling en ijsschaatsen (op natuurlijk ijs) in Tux-Lanersbach en Finkenberg zijn heel populair. Ben je uit op een onvergetelijk ervaring ? Dan kan je bv. op een ijsklim expeditie op de Hintertux gletsjer, grotten verkennen in de Spannagel grot of gaan winter canyoningen.

BEKIJK SKI-RESORTS

Kitzbühel – Kirchberg

De bekendste skiwedstrijd ter wereld? Die vind je in het Kitzbühel – Kirchberg skigebied. De Hahnenkammrennen zijn wereldberoemd en ook de skiresorts van Kitzbühel en kirchberg hebben heel wat aanzien en zijn bijna legendarisch. De Kitzbüheler Alpen zijn sneeuwzeker van december tot april. Een heel pak sneeuwkanonnen helpt hier nog bij. En dat ondanks het feit dat het hoogstgelegen punt van het skigebied slechts 2.004 meter hoog ligt. Het skigebied heeft heel wat te bieden voor zowel de beginnende skiër als voor de ervaren skisporter. De steile Streif afdaling van de Hahnenkamm drijft zelfs de meest ervaren skiër tot het uiterste. Ook voor snowboarders is Kitzbühel – Kircher de hemel, bv. met het snowboard paradijs van de Kitzbühel Horn. Met de cabinelift 3S dat Kirchberg verbindt met de skigebieden van Jochberg en Pass Thurn, wordt het skigebied nog groter. In het ganse Kitzbühel – Kirchberg skigebied zijn de skiliften gemoderniseerd waardoor er heel kleine wachttijden zijn. De après-ski in de skiregio is berucht met als centrum Kirchberg, dat in de piekperiode wordt overstelpt door massa’s Nederlanders. Voor belgen wordt het dan misschien net iets te druk. Stijlvoller en iets rustiger après-ski vind je in het iets mondainere Kitzbühel.

BEKIJK SKI-RESORTS

Obergurgl – Hochgurgl

De skipistes van Obergurgl (1.930 m) en Hochgurgl (2.150 m) liggen aan het einde van het Öztal in Tirol, in een adembenemend landschap met 2 gletsjers en bergtoppen van 3.000 meter en meer. De grote hoogte garandeert een hoge mate van sneeuwzekerheid van november tot mei. Meer zelfs, hier vind je één van de meeste sneeuwzekere skigebieden van de ganse Alpen. Het skigebied van Obergurgl, ook wel de “diamant van de Alpen” genoemd, is uitgerust met de modernste liften en biedt voor elke wintersporter wel een aangepast piste, van de echte beginner tot de ervaren off-piste skiër. De skipistes van de Hohe Mut, één van de zwaarste buckelpistes van Oostenrijk, zullen ook voor de echte skifanaten nog een mooie uitdaging vormen. Beginnende skiërs kunnen terecht op mooie, brede afdalingen die ook uitermate geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Het skigebied van Obergurgl heeft 35 km aan blauwe pistes, 55 km aan rode pistes en 20 km aan zwarte pistes. 24 moderne gondels en liften brengen je snel en comfortabel waar je moet zijn. In Obergurgl-Hochgurgl kan je terecht in zowel echte wintersportdorpen met een uitgebreide, typisch Oostenrijkse après-ski als in rustige dorpjes waar vooral skiën voorop staat.

BEKIJK SKI-RESORTS

Serfaus-Fiss-Ladis

Het mooie skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk ligt op een hoogte tussen 1.200 m en 2.820 m. Het ligt in het Oberinntal, net aan de Zwitserse en Italiaanse grens. De skipistes zijn heel gevarieerd en geschikt voor elk niveau van skiër. 212 km aan lange, brede, geprepareerde pistes liggen voor je klaar. Door de hoogte heb je een grote mate van sneeuwzekerheid. Door de ligging heb je hier wel meer dan 200 zondagen per jaar. Het grootste deel van de skipistes is rood, maar ook voor vergevorderde skiërs is er voldoende uitdaging met steile zwarte pistes en off-piste mogelijkheden. Serfaus-Fiss-Ladis staat trouwens ook bekend als één van de meest kindvriendelijke skigebieden van de Alpen. Er zijn kinderopvang, speelweides (Murmlipark, Berta’s Kinderland, Kinderschneealm), zeer goede skischolen, etc. Gezinnen met kinderen beleven hier dus een schitterende wintersportvakantie. Langlaufers hebben 110 km aan loipes tot hun beschikking en freestylers kunnen terecht in het funpark. Ook wandelaars kunnen hier heel erg genieten en worden zelfs met een sneeuwmobiel naar mooie plekken gebracht. Voor de sfeer en de honger zijn er een 30-tal bergrestaurant en een aantal heel gezellige bars.

BEKIJK SKI-RESORTS

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Ben je op zoek naar een modern en uitgebreid skigebied met een fantastische après-ski ? Dan zijn de skipistes van de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun in Oostenrijk (en deels in Zwitserland) zeker een optie. 238 km aan sneeuwzekere pistes liggen op jou te wachten (1.100 sneeuwmachines bieden nóg meer zekerheid). Het grootste deel van het skigebied ligt tussen de 2.000 en 2.872 meter hoogte met een uitstekende sneeuwkwaliteit. De afdalingen in de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun zijn meestal lang en uitdagend, wat dus heel wat gevorderde skiërs aantrekt. Onder andere vanaf de Palingkopf vertrekken uitdagende skipistes naar Ischgl en samnaun. Onderweg kan je even uitrusten en genieten in één van de vele berghutten en terrasjes. De skidorpen van het skigebied Silvretta Arena liggen zowel in Oostenrijk (Ischgl) als in Zwitserland (Samnaun). Voor beginners en gezinnen met kinderen is dit niet het meeste geschikte gebied. Het netwerk van 45 moderne skiliften (er is zelfs een kabelbaan met 2 verdiepingen) brengt je in geen tijd naar waar je moet zijn. Skiën kan op 39 km aan blauwe pistes, 150 aan rode pistes en 34 km aan zwarte pistes. Het skiseizoen loopt van eind november tot begin mei. Freestylers kunnen zich uitleven in het grootste funpark van Europa bij de Idalp. Off-piste skiërs worden met de Piz Val Gronda lift naar een freeride terrein van maar liefst 100 hectare gebracht.

BEKIJK SKI-RESORTS

Ski Arlberg

In het skigebied van Ski Arlberg in Oostenrijk zullen vooral ervaren skiërs zich thuis voelen. De off-piste afdalingen zijn er beroemd en de skipistes zijn er bijna altijd van uitstekende sneeuwkwaliteit. Voor vergevorderde skiërs is het dan ook één van de topskigebieden in Europa. Ski Arlberg kan worden ingedeeld in een aantal deelskigebieden. Families zullen zich meer op hun gemak voelen in bv. Warth en Sonnenkopf, terwijl ervaren skiërs voorkeur hebben voor bv. St. Anton am Arlberg. Het westelijk skigebied omvat een aantal mondainere dorpen zoals Zürs, Oberlech en Lech. In het Oosten heb je dan St. Anton (met een uitbundige après-ski) en het goedkopere Stuben. De bijna 400 km aan mooi geprepareerde skipistes bestaan uit 165 km aan blauwe pistes, 169 km aan rode en 53 km aan zwarte pistes. Het hoogste punt van het skigebied, de Vallugagrat, ligt op 2.811 meter hoogte. De blauwe pistes zijn hoofdzakelijk te vinden rond Lech en Oberlech. Voor off-piste mogelijkheden kan je vooral terecht in St. Anton.

BEKIJK SKI-RESORTS

Skicircus Saalbach

In Skicircus Saalbach in Oostenrijk combineer je een uitgestrekt skigebied met een uitstekende après-ski. Dit prachtige en gezellige ski gebied in Oostenrijk is waarschijnlijk het meest populaire in Europa voor Belgen en Nederlanders. In heel veel clubs en kroegen worden dagelijks leuke après-ski feestjes georganiseerd. Een skivakantie in Skicircus Saalbach gaat dus nooit vervelen, niet op sportief vlak en zeker niet op après-ski gebied.

Skigebied voor beginners én gevorderden

Het skigebied van Skicircus Saalbach heeft ongeveer tweehonderd kilometer aan leuke en gevarieerde skipistes voor alle niveaus. De 270 km is goed verdeeld over 140 km blauwe pistes (waaronder de schitterende Bernkogel in Saalbach), 110 km rode pistes en 20 km zwarte pistes. Je zult hier niet de heel hoge skitoppen vinden, maar het is wel een allround ski gebied voor de beginnende, gemiddelde en gevorderde skiër. Toch is er een heel mooie uitdaging voor de zeer ervaren skiër: de diepzwarte 4km lange afdaling van Schattberg in Saalbach of de steile Zwölfernord-afdaling. Onderweg kan je uitrusten in één van de vele bergrestaurants en berghutten met houtkachels en leuke terrasjes. Voor families met kinderen zijn er ook zeer goede voorzieningen met een aantal oefenpistes en skischolen voor kinderen. Er is een netwerk van heel moderne, comfortabele cabineliften en er zijn bijna nergens in het gebied wachttijden aan de liften.

Skipistes ook populair bij Oostenrijkers

Het skipistes van Saalbach vormen waarschijnlijk – met een paar andere dorpen erbij – het grootste en mooiste skigebied van Oostenrijk. Dat vinden niet alleen de Vlamingen en de Nederlanders, maar ook de Oostenrijkers zelf verkiezen Skicircus Saalbach elk jaar weer als een zeer favoriet skigebied. In het gebied vind je heel wat hostels en hotels, bv. in Hinterglemm en Saalbach. In het dal aan het einde van de meeste pistes vind je veel pittoreske hostels en hotelletjes die voor een zeer aantrekkelijke prijs een kamer aanbieden. Op deze manier ben je dan goedkoop uit én ben je ook nog eens snel op de piste van Skicircus Saalbach. Misschien een klein nadeel: de bergen zijn niet heel hoog en steil, maar daardoor juist wel langer, waardoor de pistes zich wel goed lenen voor de wat rustigere skiër die langere tochten wil maken en niet per se het avontuur en de kick nodig heeft van de hoge en steile bergen. Als jij je in dit profiel herkent, dan is Skicircus Saalbach een geweldig ski gebied (vergeet ook de uitmuntende après-ski niet).

BEKIJK SKI-RESORTS

Sölden – Öztal Arena

In het Öztal in Oostenrijk liggen een aantal mooie skigebieden maar dat van Sölden springt er toch wel bovenuit. 160 km aan mooie skipistes (74 km blauw, 55 km rood, 29 km zwart) worden gecombineerd met een bruisende après-ski en bekende skiwedstrijden. Het skigebied van Sölden-Öztal Arena is heel divers en heel sneeuwzeker en is dan op korte tijd ook heel populair geworden. Vervelen zal je je hier nooit tijdens je skivakantie. Er zijn drie grote delen in de Sölden – Öztal Arena. De Gaislochkogel met een hoogteverschil van 1.700 meter is het meest uitdagende deel gelegen tussen meer dan 3.000 meter hoge bergtoppen. De gemakkelijkere skipistes vind je op de Giggijoch. Er zijn brede pistes en ook een funpark. De beide gletsjers die het skigebied van Sölden rijk is, de Tiefenbach (ook voor beginners) en de Rettenbach (meer voor gevorderden), zijn bijna het ganse jaar door OK om te skiën. Een leuke tocht is de Big 3 skitocht waarbij je langs de drie hoogste toppen van het skigebied skiet.

BEKIJK SKI-RESORTS

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena in Oostenrijk zal meteen je hart veroveren. Dit superbe skigebied in Tirol biedt een enorme variatie aan skipistes die voor elk niveau van skiër een mooie uitdaging vormen. De 139 km aan pistes worden verbonden door een netwerk van 58 skiliften en gondels. De hoogte gaat van 1.000 m tot 2.962 m. Op de Zugspitzplatt kan je gletsjerskiën en de pistes op de Ehrwalder Alm bieden je uren skiplezier. Zowel de echte beginner als de ervaren wintersporter vind in het skigebied van de Zugspitz Arena skipistes op zijn of haar niveau: 76 km blauwe pistes, 52 km rode pistes en 7 km zwarte pistes. De pistes zijn verdeeld over 7 deelskigebieden die je met de bus of auto kan bereiken. Let op: de gebieden zijn niet met elkaar verbonden. Het populairste deelskigebied is dat van Grubigstein bij Lermoos. Hier vind je een ideale mix van blauwe, rode en zwarte pistes. De Zugspitz Arena is interessant voor gezinnen met kinderen vanwege het vrij lage prijskaartje.

BEKIJK SKI-RESORTS