Mooiste hotels voor een vakantie in Özdere

Bekijk de beste deals bij onze partners

Özdere is een opkomende Turkse parel waar zon, zee en ultieme ontspanning samenkomen. Hier geen massatoerisme, maar een heerlijk relaxed dorpje waar je je handdoek op het strand of bij het zwembad neergooit en de rest voor je geregeld wordt. Of je nou met het gezin komt, of lekker met z’n tweeën: de luxe hotels bieden alles wat je nodig hebt. Van aquaparken voor de kids tot een hamam voor jezelf. En als je zin hebt in wat cultuur? Bezoek het eeuwenoude Efeze of slenter over de bazaar in Kusadasi. In deze blog vind je de top 9 beste hotels in Özdere, zodat jij precies weet waar je moet zijn voor die perfecte vakantie.

2 insider-tips van onze Özdere-specialist Michiel

  1. Bezoek een van de mooiste stranden in de omgeving zoals Hayıtbükü Koyu, İçmeler Beach, Ilıca Plajı & İztuzu Beach. Het is leuk om deze verschillende kustplekken overdag te bekijken.
  2. In Özdere kun je genieten van heerlijke Turkse gerechten bij Genc Pide, bekend om zijn authentieke pides en kebabs. Voor een ontspannen maaltijd met verse kruiden is Kahve-i Derya een aanrader. Zin in zeevruchten? Ga dan naar Kalemlik Yilmaz’in Yeri Et & Balik Restaurani of Can Balik voor verse vis. Kumsal biedt een gezellige plek voor een diner, en bij Akropol Restaurant geniet je van een prachtig uitzicht over de baai. Villa Restaurant en Cardak Cafe serveren heerlijke mediterrane gerechten aan zee.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Sunis Efes Royal Palace

5-sterren all inclusive hotel direct aan zee

Sunis Efes Royal Palace is een luxe hotel aan de Egeïsche kust. Hier kom je voor comfort, ontspanning en een tikkeltje luxe. De kamers en suites variëren van knusse standaardkamers tot de riante Presidental Suite van 165 m². Ideaal voor zowel stelletjes als grote families. Eten en drinken? Dat zit hier wel goed. Je kunt kiezen uit allerlei keukens: van sushi tot Mexicaans, van Italiaans tot Ottomaans. Voor een snelle hap ga je langs bij de Heroon Snack Restaurant of Flavour Street. Verwen jezelf met een ijsje of gebakje in de patisserie die bijna de hele dag open is. Relaxen doe je bij het zwembad of op het strand, compleet met cabana’s voor een beetje extra luxe. Zin in wat actie? Pak dan een potje beachvolleybal, darts of waterpolo mee. Voor de kids is er een uitgebreide kidsclub met activiteiten van gym tot mini-disco. De avonden zijn gevuld met entertainment: livemuziek, disco of een show. Tot slot is er nog een uitgebreide spa voor wie helemaal wil ontspannen. Denk aan massages, een Turks bad en een fitnessruimte voor wie nog energie over heeft.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Karya Family Resort

Gezellig gezinshotel ideaal voor families met kinderen

Karya Family Resort in Özdere, voorheen Paradise Resort, is sinds 2023 in een nieuw jasje gestoken. Dit all-inclusive familiehotel ligt direct aan zee, op 4 km van het centrum van Özdere. Het hotel biedt 227 kamers, variërend van compacte familiekamers tot ruime penthouse suites met zeezicht. Voor gezinnen is er volop ruimte: van 1+1 familie- tot 2+1 penthouse kamers. Het resort beschikt over zes zwembaden, waaronder relax-, kinder- en glijbanenbaden. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen volwassenen ontspannen bij het zwembad of de 550 meter lange privéstrand met gratis ligstoelen. Daarnaast is er een uitgebreid animatieprogramma, zowel overdag als ’s avonds, met shows in het amfitheater. Sportievelingen kunnen terecht op de tennisbanen, in het fitnesscentrum, of deelnemen aan watersporten. Het wellnessgedeelte biedt een spa, Turks bad en sauna. Ook is er een mini-club voor kinderen van 4-12 jaar en betaalbare kinderopvang. Qua eten word je niet teleurgesteld: van open buffetten tot à la carte restaurants met Italiaanse, Turkse en visgerechten. Extra’s zoals een snackbar, lobbybar en poolbar zijn tot laat open, en zelfs de minibar wordt dagelijks bijgevuld.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Notion Kesre Beach & Spa

Modern nieuw strandresort met veel excursiemogelijkheden

Notion Kesre Beach Hotel is een gloednieuw hotel, pal aan het strand van Özdere. Met moderne kamers, een zwembad met glijbanen en een mini-club voor de kids, is het hotel geschikt voor zowel koppels als gezinnen. Het buffetrestaurant serveert de hele dag door maaltijden, en wie iets chiquer wil eten, kan één keer per week terecht in het à la carte restaurant (wel even reserveren). Relaxen doe je bij de zwembaden of op het privéstrand, waar ligbedden en parasols voor je klaarstaan. Zin in wat actie? Het hotel biedt onder andere tennis, fitness, beachvolleybal en aerobics. Watersporten en biljart zijn tegen betaling. Ontspannen kan in het Spa & Wellness Center, met een sauna en Turks bad. Voor de kleintjes is er een speeltuintje en een mini-club (4-12 jaar). De kamers zijn strak en modern ingericht, met airco, een minibar en een balkon. Wi-Fi is gratis in de lobby. Je verblijf is all-inclusive, dus van ontbijt tot aan nachtsoep wordt voor je gezorgd. Drankjes zijn ook inbegrepen tot 23.00 uur. Wil je iets speciaals of een drankje na 23.00 uur? Daar betaal je wel voor.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Hotel Club Marvy

Intiem hotel aan zee met prachtig aangelegde tuinen

Notion Kesre Beach Hotel ligt direct aan de kust. Dit knusse kleinschalige hotel heeft moderne kamers. Begin de dag met een goed ontbijt en spring daarna op de dolmus naar Kusadasi. Geen zin om het hotel te verlaten? Geen probleem. Met een zwembad, glijbanen, een hamam en zelfs een kapsalon, hoef je nergens heen. Voor de sportievelingen is er beachvolleybal, tennis, basketbal en een fitnessruimte. Voor ontspanning kun je naar de sauna of het stoombad. En als de kinderen zich uitleven op de glijbanen, geniet jij van een drankje aan de beachbar met uitzicht op zee. Het animatieteam zorgt overdag en ’s avonds voor vermaak. Alle maaltijden zijn inbegrepen, van ontbijt tot dinerbuffet, en tussendoor zijn er snacks, gözleme en high tea. Het strand ligt op slechts 50 meter, waar je ook gratis ligbedden en parasols vindt. Er is gratis snel draadloos internet in de openbare ruimtes.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Aria Claros Beach & Spa Resort

Aantrekkelijk familiehotel met groot aquapark

Aria Claros Beach & Spa Resort in Özdere ligt direct aan een privéstrand met fijn zand en biedt alles voor een luxe vakantie. De kamers zijn ruim, variërend van clubkamers tot suites en villa’s met privézwembaden. Voor elk gezelschap is er wat wils: van knusse kamers met uitzicht op zee tot villa’s met meerdere verdiepingen en eigen sauna. Liever de hele dag bij het zwembad? Je hebt keuze uit vijf zwembaden, inclusief een aquapark met acht glijbanen. Daarnaast zijn er een Turks bad, sauna’s en een fitnesscentrum. Voor de kinderen is er het Mini Paradise Club, compleet met speeltuin en kinderbad. Qua eten kom je hier niks tekort. Van het buffetrestaurant tot themarestaurants met vis/vlees, Italiaans en Turks eten, er is voor elke smaak iets te vinden. De all-inclusive formule maakt het makkelijk: eten en drinken is 24/7 beschikbaar. Voor actievelingen zijn er tennisbanen, watersporten en veel activiteiten, van boogschieten tot avondshows. Kinderen kunnen de hele dag terecht bij het kinderclubhuis en voor een adrenalinekick ga je naar het waterpark.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Hotel Grand Efe

Gezellig authentiek Turks hotelcomplex met vriendelijke medewerkers

Grand Efe Hotel ligt aan de kust van de Egeïsche Zee en biedt betaalbare hotelkamers op een plek waar volop activiteiten zijn. Het hotel heeft 387 kamers, van standaard kamers tot suites en kamers voor mindervaliden, allemaal met balkon. Voorzieningen zoals airco, minibar en kluisje zijn standaard. Het privéstrand van het hotel is perfect om te genieten van de zon, en er zijn ook zwembaden, waaronder een bad met glijbanen. Watersportliefhebbers kunnen zich uitleven met jetski’s, ringo’s en zeefietsen. Sportievelingen kunnen basketballen, tennissen of een potje darts spelen. Voor de kids is er een miniclub, en ’s avonds is er animatie, een disco en een arcadehal. Het hotel biedt een all-inclusive concept met zowel binnen- als buitenrestaurants waar je kunt genieten van buffetten voor ontbijt, lunch en diner. Voor ontspanning zijn er een Turks bad, sauna en massages. Extra voorzieningen zoals een kapper, fitnessruimte en een souvenirwinkel maken het plaatje compleet.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Dogan Beach Resort & Spa

Betaalbaar klein strandresort met eigen wellness centrum

Doğan Beach Resort & Spa ligt middenin een geurige mandarijntuin. Dit hotel biedt 50 kamers, verdeeld over drie verdiepingen, en draait volledig om klanttevredenheid. Je verblijft hier op basis van een all-inclusive arrangement. Ontbijten doe je in het hoofdrestaurant, waar je ook lokale gerechten kunt proeven. Tussen de maaltijden door kan je bij de poolbar terecht voor een drankje, terwijl je geniet van de zon en het uitzicht. Je kunt relaxen op het privéstrand met blauwe vlag of de glijbanen in het zwembad uitproberen. Ook het wellnesscentrum is een aanrader: een Turks stoombad, sauna en massages zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Er zijn twee kamertypes: een standaardkamer met uitzicht op de tuin of het zwembad, en een familiekamer met twee aparte ruimtes. Beide kamers hebben onder andere airco, een minibar en een kluis. Voor wat vermaak kun je beachvolleyballen, darten of een potje backgammon spelen. WiFi is gratis in de gemeenschappelijke ruimtes. Extra diensten zoals autoverhuur, traditionele Turkse koffie en parkeermogelijkheden zijn optioneel.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Hotel Paloma Pasha

Duurzaam all inclusive hotel met prachtig strand

Paloma Pasha is een exclusief resort dat draait om pure verwennerij. Hier sta je op met een ontbijtbuffet en lig je even later aan het strand met een cocktail in je hand. Zin in actie? Doe mee met aerobics, een potje basketbal of ga voor een rondje minigolf. Voor de afwisseling kun je ook boogschieten of een duik nemen in één van de zwembaden, inclusief drie glijbanen. Honger krijg je hier niet snel. Keuze zat: een buffetrestaurant met lokale en internationale gerechten, en vier à-la-carterestaurants waar je barbecue, Aziatische fusion of verse vis proeft. Vergeet niet om een dag van tevoren te reserveren. Ook aan de kleintjes is gedacht met een miniclub, kinderbaden en een speciale teenage club. Wil je helemaal tot rust komen? Geniet van de hamam, sauna en het stoombad. Voor een massage betaal je extra, maar die is het waard. De kamers zijn strak en modern, met gratis wifi en een goedgevulde minibar. En duurzaamheid? Ook daar scoort Paloma Pasha punten. Ze koken met biologische producten uit eigen tuin en hebben zonnepanelen op het dak.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Club Beyy Resort Hotel

Populair hotel met veel entertainment en amusement

Club Beyy Resort Hotel ligt in de prachtige Kesre Bay, waar de Egeïsche zee samenkomt met groene pijnbomen. Dit resort biedt 156 deluxe kamers met uitzicht op zee of de tuin, en het draait allemaal om comfort en ontspanning. Het “ultra all-inclusive” concept zorgt ervoor dat je nergens over na hoeft te denken, behalve genieten van de zon en zee op het blauwe vlag strand. Er is veel te doen: van watersporten zoals windsurfen en duiken tot tennissen, voetbal en beachvolleybal. Het aquapark biedt water-avonturen voor jong en oud, met glijbanen waar je je de hele dag kunt uitleven. Kinderen tussen 4 en 12 jaar vermaken zich in de Mini Club met leerzame en leuke activiteiten onder begeleiding. Ook aan ontspanning is gedacht met een uitgebreid spa-centrum. Denk aan een traditionele hamam, Bali-massages en aromatherapie. De stress van het hele jaar verdwijnt als sneeuw voor de zon. Eten doe je hier in stijl. Het à-la-carterestaurant biedt een combinatie van Turkse en internationale gerechten met een moderne twist. Voeg daar een levendig animatieteam aan toe dat de avonden vult met dansshows, en je hebt alle ingrediënten voor een topvakantie.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Waar ligt Özdere?

Özdere is een gezellige kustplaats in het westen van Turkije (Egeïsche Zee). Het ligt tussen de grotere steden Kusadasi en Izmir, ongeveer 35 kilometer ten westen van Selçuk, waar de beroemde ruïnes van Efeze te vinden zijn. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Izmir Adnan Menderes (ADB) op ongeveer 50 kilometer afstand. Met een taxi doe je er ongeveer 45 minuten over om Özdere te bereiken, terwijl een busrit je gemiddeld 1 uur en 15 minuten kost. Een andere optie is de luchthaven van Bodrum, maar die ligt een stuk verder weg, op ongeveer 150 kilometer, waardoor de transfer met de taxi ongeveer 2 uur en 15 minuten duurt. Hoewel Bodrum verder ligt, kiezen sommige vakantiegangers ervoor vanwege directe vluchten.

Wat is er te doen in de omgeving?

Een absolute must-see zijn de indrukwekkende Tempel van Apollo-ruïnes, een van de best bewaarde tempels in Turkije. Dichtbij ligt Miletus, een historische Griekse stad waar je oude theaters en badhuizen kunt verkennen. Een ontspannen dagje aan het strand kan bij Altınkum Beach, bekend om zijn heldere water en zachte zandstranden, perfect voor gezinnen en watersportliefhebbers. Voor een avontuurlijkere dag kun je een boottocht maken langs de Egeïsche kust, met mogelijkheden om te snorkelen of dolfijnen te spotten. Op zoek naar cultuur? Bezoek het nabijgelegen Efeze, een van de grootste archeologische vindplaatsen ter wereld. Voor een leuke middag met het gezin kun je Didim Aquapark bezoeken, een van de grootste waterparken in de regio. Daarnaast zijn er wekelijkse markten in Didim waar je lokale producten en handwerk kunt kopen. Ook is het zeker de moeite waard om een dagtrip te maken naar het bruisende Kusadasi, slechts een korte rit van Didim verwijderd.

Wat zijn de beste hotels in Özdere?

Voor all-inclusive resorts zijn Notion Kesre Beach Hotel & Spa en Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa absolute aanraders. Notion Kesre Beach is ideaal voor wie houdt van een rustige sfeer, met directe toegang tot een privéstrand en een groot zwembad. Sunis Efes Royal Palace biedt daarentegen een luxe all-inclusive ervaring met uitstekende buffetten, diverse à-la-carterestaurants en een uitgebreid animatieprogramma. Reizigers met kinderen kunnen terecht in Babylon Gardens Apart Suite of Hotel Dogan Beach Resort & Spa. Babylon Gardens biedt ruime appartementen met keukenfaciliteiten, ideaal voor gezinnen die wat meer vrijheid willen. Hotel Dogan Beach Resort, gelegen aan een rustig strand, heeft een kinderzwembad en vriendelijke service, perfect voor een relaxte familievakantie. Voor wie ultieme luxe zoekt, zijn Maxima Paradise Resort en Hotel Grand Belish uitstekende keuzes. Maxima Paradise biedt ruime kamers met prachtig zeezicht en een uitgebreide spa. Hotel Grand Belish combineert elegantie met moderne voorzieningen, zoals een indrukwekkend zwembad en verfijnde restaurants.