Mooiste hotels in Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt aan de oevers van de Mtkvari-rivier. Struin door de smalle straatjes van het oude stadscentrum en bewonder iconische bezienswaardigheden zoals de Sioni kathedraal en het imposante Narikala Fort. Neem de kabelbaan naar Mtatsminda Park voor een adembenemend uitzicht over de stad, of duik in een van de traditionele badhuizen. In deze blog biedt ik een overzicht met de 10 beste hotels in Tbilisi. Boek een betaalbare hotelkamer of een mooie suite en geniet van de beste voorzieningen van deze accommodaties midden in de stad.

2 insider-tips van onze Tbilisi-specialist Michiel

  1. Typische Georgische gerechten eet je bij Sormoni, een favoriet onder de locals. Voor een diner met prachtig uitzicht is Funicular Restaurant Complex een aanrader. Bij Barbarestan bieden ze een stijlvolle setting. Voor moderne fusiongerechten kun je terecht bij Umami Asian Fusion Restaurant. Sakhli #11 heeft een intieme sfeer met traditionele gerechten. Voor een unieke ervaring op hoogte, probeer het ATI Rooftop Restaurant. Voor wijnliefhebbers is Wine Buffet erg leuk.
  2. Begin bij de iconische Zwavelbaden in het oude Tbilisi, gevolgd door een bezoek aan de kleurrijke Gallery 27. De majestueuze Sameba-kathedraal is een must-see, evenals de historische Narikala-fort met zijn panoramische uitzichten. Wandel over de Vredesbrug naar Rike Park en bewonder het turquoise Sachino-paleis. Bezoek ook de sprookjesachtige scheve klokkentoren en ontdek vintage schatten op de Dry Bridge Vlooienmarkt. Sluit af met een avond in het trendy Fabrika.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Brosse Garden Hotel

6/8, Mari Brose Street, Tbilisi 0108, Georgië

Brosse Garden in Tbilisi is een 4-sterren hotel, gelegen in de historische wijk. Hier smelten moderne architectuur en de 19e-eeuwse Franse bouwstijl samen met traditionele Georgische elementen. Op de Marie-Felicite Brosset-straat, genoemd naar een Franse oriëntalist die zijn hart verloor aan de Georgische cultuur, ervaar je de kosmopolitische vibe van Tbilisi. De kamers zijn comfortabel en stijlvol, van knusse eenpersoonskamers tot ruime tweepersoonskamers en familiekamers. Elk met moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht. Perfect voor wie de stad wil ontdekken en daarna lekker wil ontspannen. Het hotel biedt gratis wifi, dus je blijft makkelijk online. Voor wie met de auto komt: geen stress over parkeren, want er is gratis en veilige parkeergelegenheid. Ontbijt is een feestje, met een buffet vol lekkernijen, van verse broodjes tot knapperig spek. En met de 24/7 receptie sta je nooit voor een gesloten deur. Het personeel is altijd klaar om te helpen, of je nu laat incheckt of een vraag hebt midden in de nacht.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Swissotel Tbilisi

3 Soliko Virsaladze St, Tbilisi 0108, Georgië

In het hart van Tbilisi, midden in de oude stad, ligt het Swissotel Tbilisi. Een 5-sterren verblijf met alles binnen handbereik. Wandel naar het Parlement van Georgië, de Nationale Galerie of het Narikala Fort. Met de metro ben je er zo, en het vliegveld is slechts 18 km verderop. Vanuit je kamer heb je uitzicht op Oud Tbilisi. In dit hotel ontbreekt het je aan niets. Geniet van drie restaurants en bars, een rooftop terras met de naam Atmosphere waar je, onder het genot van een cocktail en live DJ, van de stad uitkijkt. Voor wie liever ontspant, biedt het Purovel Spa & Wellness centrum zwembaden en Zwitserse massages. Eet een hapje in het sfeervolle Olives Restaurant of geniet van een kop koffie en zoete lekkernijen in de Swiss Café. Sportievelingen kunnen terecht in de gym om hun conditie op peil te houden. Kortom: een vleugje Zwitserse perfectie.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. The House Hotel Old Tbilisi

15 Chakhrukhadze St, Tbilisi, Georgië

The House Hotel Old Tbilisi ligt midden in de oude binnenstad, omringd door middeleeuwse kerken en traditionele huizen met prachtige balkons. Dit boutique hotel heeft 17 unieke kamers in een historisch gebouw, elk versierd met kunstwerken van de lokale kunstenaar Musya Qeburia. Hier proef je echt de sfeer van Tbilisi. Elke kamer ademt luxe uit met handgemaakte Georgische tapijten en messing accenten. Kies uit tweepersoonskamers, studio’s met balkon of deluxe kamers met terras, perfect voor een romantische ontsnapping of een ontspannen verblijf. Het Blue Fox Restaurant biedt een culinaire ervaring met internationale gerechten, bereid met lokale ingrediënten, allemaal in een gezellige binnenplaats. Proef de beroemde Georgische gerechten zoals Khachapuri met truffel, of geniet van een wijntour met lokale wijnen en traditionele chacha. Met de hulp van “Maspindzeli”, de gastheer, kun je eenvoudig de stad verkennen of dagtochten boeken.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Pullman Tbilisi Axis Towers

37M Chavchavadze Ave, Tbilisi 0179, Georgië

Pullman Tbilisi Axis Towers is een modern hotel ideaal voor de eigentijdse reiziger. Gelegen in de iconische Axis Twin Towers, biedt dit hotel alles wat je nodig hebt voor een probleemloos verblijf. Denk aan stijlvolle kamers, een luxe spa en fitnessruimte, en een uniek zwembad met schuifdak. Het restaurant Dumas serveert Franse en Mediterrane gerechten met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de 36e verdieping. Nog hoger, op de 37e verdieping, vind je de Weather Report Sky Bar, dé plek voor exclusieve cocktails en heerlijke tapas met een spectaculair uitzicht over de stad. Het hotel biedt 2000 m² aan vergaderruimtes, allemaal voorzien van daglicht, perfect voor zakelijke evenementen. Ook is er een gratis shuttle naar de oude stad, ideaal om Tbilisi te ontdekken. Voor ontspanning is er een overdekt zwembad en een terras met ligstoelen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Tbilisi Saburtalo Hotel by Mercure

15 Alexander Kazbegi Ave, Tbilisi 0160, Georgië

Tbilisi Saburtalo Hotel by Mercure is top voor reizigers die zowel de stad willen verkennen als comfortabel willen overnachten. Gelegen in het centrum met makkelijke toegang tot de historische hotspots en bezienswaardigheden zoals de National Archive Cinema, City Mall, en het Tbilisi-sportpaleis. Slechts 21 km van de internationale luchthaven en op loopafstand van de metro, dus je bent zo op je bestemming. Het hotel heeft 152 stijlvolle kamers, ontworpen voor een ontspannen en aangenaam verblijf. Gasten kunnen kiezen uit standaard- en superior kamers, allemaal met moderne voorzieningen zoals gratis Wi-Fi, airconditioning, en een minibar. Het restaurant, Wine & Fire, serveert zowel Georgische als internationale gerechten in een gezellige sfeer. Voor een drankje kun je terecht in de lobbybar, die een uitgebreide wijnkaart, cocktails en lokaal bier biedt. Het hotel beschikt over een fitnessruimte voor de actieve gasten, en voor ontspanning is er een zonnig terras. Met voorzieningen zoals roomservice, een shuttleservice en een wasserij wordt je echt in de watten gelegd.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Mercure Tbilisi Old Town

9 Vakhtang Gorgasali St, Tbilisi 0105, Georgië

Mercure Tbilisi Old Town heeft een authentieke sfeer. Gelegen in het oude stad, op slechts vijf minuten lopen van de Metekhi-kathedraal, vind je hier alles binnen handbereik. De beroemde zwavelbaden, het imposante Narikala fort en de gezellige Shardeni-straat liggen om de hoek. Het hotel biedt mooie hotelkamers met uitzicht op de stad, en gratis WiFi door het hele gebouw. Geniet van een heerlijk diner in het ASADO Steakhouse, waar sappige vleesgerechten van de houtskoolgrill centraal staan. Of nip van een cocktail in de Lobby Bar, perfect voor een ontspannen avond. Voor een echt hoogtepunt moet je naar de SKY7 Terrace & Lounge Bar. Hier geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht over Tbilisi, terwijl je nipt van een drankje en geniet van Europese gerechten. Gasten hebben gratis toegang tot de fitnessruimte en sauna, en er is gratis parkeergelegenheid. Het vliegveld ligt op slechts 17 km en de metro op 1,5 km.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace

20 Telavi St, Tbilisi 0103, Georgië

Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace, een iconisch 5-sterrenhotel sinds 1991, ligt vlakbij het oude Tbilisi, de meest bezochte wijk van de stad. Dit hotel biedt een prachtig uitzicht over de stad en ligt op slechts 14 km van de luchthaven. Met 220 ruime kamers en suites, waarvan de meeste met balkon en uitzicht op het oude Tbilisi, is dit de perfecte plek voor zowel zakenreizigers als toeristen. Geniet van moderne Georgische gerechten in het ATI Rooftop Restaurant, of proef ambachtelijke bieren in de Craft House. Voor totale ontspanning is er de P’auza Spa en een uniek buitenzwembad. Het hotel beschikt ook over de grootste balzaal van de stad en moderne vergaderfaciliteiten, ideaal voor zakelijke bijeenkomsten en sociale evenementen. Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace zet zich in voor duurzaamheid en heeft maatregelen genomen om het gebruik van plastic te verminderen. Het hotel biedt ook gratis WiFi, een fitnessruimte, een sauna, en gratis parkeren.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Ambassadori Hotel Tbilisi

17 Ioane Shavteli St, Tbilisi, Georgië

Ambassadori Tbilisi is een exclusief hotel met 121 kamers, gelegen in een historische wijk van de stad. Ooit begonnen als een klein restaurant met adembenemend uitzicht op de oude stad en de rivier Mtkvari, groeide het al snel uit tot een geliefde plek voor zowel locals als toeristen. Het succes leidde tot de uitbreiding in 2013, waarbij een nieuw gebouw werd toegevoegd, ontworpen door Italiaanse architecten, om te voldoen aan de groeiende vraag naar meer kamers. Gasten kunnen genieten van moderne faciliteiten zoals binnen- en buitenzwembaden, een fitnessruimte, een spa en een casino. Voor een heerlijke maaltijd kun je terecht bij het nieuwe restaurant Qartuli, dat traditionele Georgische gerechten serveert in een verfijnde omgeving. Het hotel biedt ook autoverhuur, luchthaventransfers en een luxueuze schoonheidssalon, Ambassadori Beauty. Met een prachtig terras, hoogwaardige service en indrukwekkend uitzicht geniet je hier maximaal van je stedentrip.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Ibis Styles Tbilisi Center

4 Galaktion Tabidze St, Tbilisi 0105, Georgië

Ibis Styles Tbilisi Center is een betaalbaar designhotel, gelegen aan de G. Tabidze Street, op slechts vijf minuten van het administratieve en zakelijke district, theaters, musea, en winkels. Met 119 kamers biedt het hotel een huiselijke uitstraling, comfortabele bedden, thee- en koffiefaciliteiten en gratis WiFi. Het is de perfecte plek om met een gezin de stad te verkennen. Op de vijfde verdieping vind je de Rum Roof Kitchen & Bar, waar je kunt genieten van Caribische gerechten en rumcocktails, terwijl je uitkijkt over de stad. Het hotel ligt op 16 km van de internationale luchthaven van Tbilisi en op 500 meter van metrostation Liberty Square, waardoor je makkelijk en snel overal kunt komen. Ibis Styles Tbilisi Center biedt ook een kinderhoek en een welkomsthoek voor een warm ontvangst.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Hilton Garden Inn Tbilisi Riverview

17 Ialbuzi St, Tbilisi 0149, Georgië

DIT hotel aan de rivier de Mtkvari biedt een centrale overnachtingsplek in Tbilisi, met gemakkelijke toegang tot de belangrijkste attracties van de stad. Op minder dan drie kilometer afstand vind je het Narikala Fort, de beroemde zwavelbaden en de indrukwekkende Holy Trinity Cathedral. Ook theaters, musea, winkels en natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Leghvtakhevi-waterval en de Nationale Botanische Tuin zijn dichtbij. Het hotel biedt diverse soorten kamers en suites, allemaal voorzien van gratis WiFi, rookvrije ruimtes, een fitnesscentrum, en een huisdiervriendelijke omgeving. Voor zakelijke reizigers is er een businesscentrum. Kies voor een kamer met een queen- of kingsize bed en een terras of een verbindingskamer voor het hele gezin. Bij Together & Co. kun je de hele dag door genieten van internationale en Georgische gerechten, van ontbijt tot een à la carte diner. De gasten prijzen hier de geweldige service, het vriendelijke personeel en de prachtige uitzichten vanuit de accommodatie.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Zijn er kindvriendelijk accommodaties in Tbilisi voor gezinnen?

Rooms Hotel Tbilisi combineert stijl en comfort met ruime kamers en een prachtige tuin waar kinderen veilig kunnen spelen. Radisson Blu Iveria Hotel heeft een binnenzwembad en ligt gunstig nabij attracties, ideaal voor gezinnen. Tbilisi Marriott Hotel biedt ruime familiekamers en een centrale locatie, waardoor het verkennen van de stad eenvoudig is. IOTA Hotel Tbilisi biedt moderne faciliteiten en familiekamers, met een kindvriendelijke sfeer. Tbilisi is perfect voor families door de natuur in en rondom de stad. Rustaveli Avenue is vol met winkels en eetgelegenheden, terwijl Mtatsminda Park entertainment biedt voor alle leeftijden, inclusief een pretpark. Het Narikala Fort biedt avontuur en prachtige uitzichten

Wat zijn de meest exclusieve luxe hotels in de stad?

The Biltmore Hotel Tbilisi biedt indrukwekkende uitzichten en een mix van moderne en klassieke architectuur. Stamba Hotel combineert industrieel design met weelderige kamers en biedt uitstekende dinermogelijkheden. Rooms Hotel Tbilisi is een trendy keuze met een vintage sfeer, perfect voor koppels die van stijl houden. Radisson Blu Iveria Hotel biedt luxe faciliteiten en een fantastisch dakterras met panoramisch uitzicht over de stad.

Hoe zijn de hotels in het centrum te bereiken vanaf de luchthaven (transferopties)?

De vlucht van Amsterdam Schiphol naar Tbilisi duurt ongeveer 4,5 uur. Tbilisi International Airport ligt op ongeveer 17 kilometer van het stadscentrum, en de reis naar je hotel is eenvoudig. Met een taxi ben je in ongeveer 20 tot 30 minuten in het centrum, en de rit kost meestal tussen de €10 en €15. Taxi’s zijn volop beschikbaar bij de uitgang van de terminal, maar het is aan te raden om de prijs vooraf af te spreken. Als je het openbaar vervoer wilt gebruiken, kun je buslijn 37 nemen, die je in ongeveer 40 minuten naar het centrum brengt voor slechts €0,20. Daarnaast zijn er ook shuttlebussen beschikbaar die iets sneller zijn en rond de €3 kosten.