Mooiste luxe hotels in Slovenië

Slovenië is een klein maar indrukwekkend land in Europa en biedt tegenwoordig heel veel mooie luxe hotels en exclusieve accommodaties. Van de majestueuze Julische Alpen tot de betoverende Adriatische kust, dit land biedt een overvloed aan prachtige natuurgebieden. Slovenië staat bekend om de prachtige meren zoals Bled en Bohinj, en een rijke geschiedenis die zichtbaar is in de vele kastelen en steden zoals Ljubljana. Maar wat Slovenië echt bijzonder maakt, zijn de luxe accommodaties die je verblijf tot een onvergetelijke ervaring maken. In deze blog deel ik een lijst met de 10 meest luxe en exclusieve hotels in Slovenië. Hier kun je echt een premium verblijf ervaren in de mooiste hotelkamers en modern ingerichte suites. Tip: reis je met kinderen? Bekijk dan ook ons overzicht met kindvriendelijke hotels in Slovenië.

2 insider-tips van onze Slovenië-specialist Michiel

  1. Het Triglav Nationaal Park in de Julische Alpen biedt spectaculaire bergen, kloven en watervallen. Bezoek de prachtige meren van Bled en Bohinj, waar je kunt wandelen langs helderblauwe rivieren. Ontdek de indrukwekkende grotten van Postojna en Škocjan, of geniet van avontuurlijke activiteiten zoals raften op de turquoise Soča rivier. Ook het charmante plaatsje Bovec is een ideale uitvalsbasis voor outdoor activiteiten in deze adembenemende natuur.
  2. Ljubljana betovert je met een autovrij centrum, gezellige terrassen en de indrukwekkende Burcht. Bled is beroemd om zijn sprookjesachtige meer met een kasteel en een eilandje. Aan de kust ligt Piran, een Venetiaans aandoend stadje met pittoreske straatjes. Maribor, bekend om zijn wijngaarden en de oudste wijnstok ter wereld, biedt een gezellige sfeer en historische bezienswaardigheden.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Hotel Planja

Betaalbaar 4-sterrenhotel in Rogla met moderne voorzieningen
Gelegen midden in de natuur
Prachtige wandelgebieden
Op 100 meter van ski-piste

Hotel Planja in Slovenië is een knusse 4-sterrenplek, ideaal voor wie van natuur, rust en luxe houdt. Dit hotel maakt deel uit van het Rogla complex en ligt midden in de ongerepte bossen van Pohorje. Denk aan comfortabele kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet met lokale lekkernijen en een relaxte sfeer. Ontspannen doe je in het wellnesscenter met sauna, stoombad en bubbelbad, of je kiest voor een van de vele sportmogelijkheden zoals tennis, klimmen en Nordic Walking. Kids vermaken zich in de speelruimte, terwijl jij geniet van een drankje op het terras. De omgeving verkennen? Bezoek het nabijgelegen kasteel, het klooster, of trek eropuit voor een mooie wandeling of fietstocht. Voor de echte avonturiers is er zelfs een rodelbaan en een bikepark. Huisdieren moeten helaas thuisblijven, maar gratis wifi en parkeergelegenheid maken veel goed. Zin in een luxe diner? Bezoek dan een van de twee restaurants of geniet van een wijntje bij de open haard in de Old Hut.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Kristal Hotel

Moderne accommodatie in Dolenje Gradišče voor jong en oud
Zwembad met ligbedden
Grote (familie) suites
Wellnesscentrum

Hotel Kristal in Dolenjske Toplice, Slovenië is een luxe 4-sterrenoptie voor wie wil ontspannen in stijl. Gelegen bij de beroemde thermen, biedt dit hotel alles voor een relaxte vakantie. Verwacht moderne faciliteiten zoals een wellnesscentrum met sauna’s, stoombad en bubbelbaden. Er zijn twee thermale buitenzwembaden, en je kunt zonnen op het ligweide of relaxen op het nudistenterras. Voor sportievelingen zijn er een fitnesscentrum, tennisbanen, en mogelijkheden voor nordic walking en aerobics. De hotelkamers zijn ruim en comfortabel, met airco, een kingsize bed, flatscreen-tv en gratis WiFi. Badjassen en slippers liggen voor je klaar. Geniet van het buffetrestaurant voor ontbijt, lunch of diner, of nip aan een cocktail in de lobbybar. Het nabijgelegen zusterhotel Balnea biedt extra faciliteiten, zoals een extra zwembad en een uitgebreid wellnessaanbod. Ook kinderen hebben hier een geweldige tijd met een apart kinderzwembad en speelplaatsen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Glamping Olimia Adria Village

Luxe glamping resort met wellness in Podčetrtek
Dicht bij het Kozjanski Park
Voor koppels & gezinnen
Dagtrips naar Zagreb

Dit is echt een ultieme glamping ervaring in Slovenië: Terme Olimia. Hier slaap je onder een sterrenhemel, met de geluiden van kabbelende beekjes op de achtergrond. Kies uit luxe tenten voor stellen of families, allemaal compleet met airco, een comfortabel bed en een eigen badkamer. Wakker worden doe je met een vers ontbijt dat bij je tent wordt bezorgd. Je dag? Die begint ontspannen. Geniet van de thermale baden, of duik je eigen bubbelbad in. Voor de actievelingen zijn er eindeloze mogelijkheden, van wellness met massages en sauna’s tot de adrenaline van het Aqualuna waterpark met zijn kronkelende glijbanen en golfslagbad. Kinderen vermaken zich prima in de speeltuin of het kinderzwembad, terwijl ouders relaxen bij de open haard onder de sterrenhemel. Historie en luxe gaan hier hand in hand. Terme Olimia, ooit een toevluchtsoord voor edelen, biedt nu een uitgebreide wellness-ervaring. Van thermale baden tot exclusieve spa-behandelingen en sportfaciliteiten; alles is hier voor een onvergetelijk verblijf.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Hotel Balnea

Superieur 4 sterren resort gelegen in de heuvels van Dolenjske Toplice
Geweldig suites met natuurlijke materialen
Zwembaden met glijbanen voor de kinderen
Terme Dolenjske Toplice biedt top wellness voor 18+

Hotel Balnea ligt in de prachtige natuur van Slovenië. Dit exclusieve hotel, ingericht met kunstwerken van top Sloveense artiesten, biedt ruime kamers en suites met natuurlijke materialen, moderne badkamers, en vaak een balkon. Een panoramische gang leidt direct naar het fantastische Vitarium Spa & Beauty, waar je kunt genieten van thermale baden, massages, en sauna’s. Voor de kinderen is er het Balnea FUN waterpark met spectaculaire glijbanen zoals de Star Track en Kamikaze. Het hotel beschikt over comfortabele voorzieningen zoals gratis WiFi, een gezellige café met open haard, en moderne seminarzalen voor creatieve bijeenkomsten. Het omringende Dolenjska-gebied is perfect voor wandelen, fietsen, en andere buitenactiviteiten. Binnen biedt het hotel ook volop mogelijkheden voor beweging en ontspanning. Dolenjske Toplice, een van de oudste thermale kuuroorden van Slovenië, trekt bezoekers aan die willen genieten van de heilzame werking van thermale wateren en uitgebreide wellnessdiensten. Op deze bijzondere plek komt iedereen, jong en oud, aan zijn trekken.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Mind Hotel Slovenija

5-sterren accommodatie in Portorož, ideaal voor volwassenen & stellen
Veel zwemgelegenheden
Nabij het gezellig centrum
Gelegen aan een privé-strand

Hotel Slovenija in Portorož biedt luxe op vijf-sterrenniveau. Word wakker met het zachte geluid van de zee en geniet van het uitzicht op de Golf van Piran vanaf je balkon. Dit hotel vertelt het verhaal van zoutwinning. Kies uit diverse kamers, van standaard kamers met zeezicht tot ruime familiesuites. Begin je dag met ontbijt tussen de boomtoppen in het TreeTop Restaurant, waar je omringd wordt door de geur van pijnbomen en een spectaculair uitzicht over de zee hebt. Voor een relaxte maaltijd kun je terecht bij de Istrian Bistro & Tapas Bar, waar je geniet van moderne Istrische gerechten. Hotel Slovenija is direct verbonden met het Terme Portorož resort, een van de meest uitgebreide wellnesscentra in Europa. Ontspan in de thermale baden, Sea Spa of geniet van een sauna. Voor de kleintjes is er een kinderbad en tijdens de zomermaanden is het exclusieve Meduza-strand beschikbaar voor hotelgasten, compleet met ligbedden en parasols. Met gratis WiFi, een heerlijk buitenzwembad en een privéstrand op slechts 100 meter afstand, biedt Hotel Slovenija alles voor een perfecte vakantie aan de Sloveense kust.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Ribno Alpine Resort

4-sterren hotelresort in Bled voor bijzonder natuurvakanties
Luxe hotelkamers en suites voor een exclusief verblijf
Dicht bij het unieke meer van Bled (Blejsko jezero)
Milieuvriendelijke keuze voor verantwoorde vakanties!

Ribno Alpine Resort is een sfeervolle plek vlakbij Bled. Dit familieresort, het eerste ‘zero-waste’ hotel van Slovenië, zet duurzaamheid voorop. De inrichting is uniek, met massief hout uit eigen werkplaats, en natuurlijke materialen die de kamers een warme, alpine uitstraling geven. Op het grote panoramische terras kun je ontspannen met een drankje, terwijl je geniet van het uitzicht op de beboste heuvels en het geluid van de rivier. Ribno Alpine Resort biedt diverse accommodaties: van het Ribno Alpine Hotel tot glampingopties in comfortabele houten huisjes. Elke optie heeft iets speciaals, zoals privé hot tubs, sauna’s, en zelfs een natuurlijke zwemvijver voor de luxe glampinghuizen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, sauna en bubbelbad, en biedt volop mogelijkheden voor fietsers, inclusief een speciale fietsenstalling en bike service corner. Met 61 kamers, variërend van tweepersoonskamers tot familiekamers met tussendeuren, is er voor iedereen een passend verblijf. Gratis wifi, ontbijt inbegrepen, en privéparkeergelegenheid maken het plaatje compleet.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Hotel Vitarium

Premium accommodatie in Šmarješke Toplice, ideaal voor ouderen
Medische behandelingen
Nabij de rivier de Krka
Dicht bij kasteel Otocec

Hotel Vitarium in Šmarješke Toplice is een stijlvol 4-sterren hotel. Met een gemiddelde beoordeling van 9 weet je dat je hier goed zit. Gelegen in een rustige zijstraat loop je in slechts 500 meter naar het centrum. Het hotel beschikt over 73 stijlvolle kamers, variërend van tweepersoonskamers tot suites met een aparte woonkamer en twee badkamers. Alle kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals gratis WiFi, airconditioning, minibar, en flatscreen-tv. Sommige kamers hebben een balkon of terras. Gasten kunnen genieten van een buffetontbijt met champagne en kiezen voor half- of volpension om volop te genieten van de culinaire hoogstandjes in de twee restaurants. Ontspanning is hier nooit ver weg met vijf thermale zwembaden, een spa- en wellnesscentrum, en verschillende sauna’s. Voor sportliefhebbers zijn er talloze activiteiten zoals aerobics, nordic walking, en mountainbiken. In de avond kun je genieten van livemuziek of een ontspannende massage boeken

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Hotel Svoboda

Overnacht in Strunjan direct aan zee
Nieuwe moderne inrichting
Leuke plaatsjes in de buurt
Prachtige zandstranden

Bij Hotel Svoboda in Strunjan kun je even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie onder één dak. Van ruime kamers met uitzicht op de zoutpannen tot luxe suites met privé sauna’s, Svoboda heeft voor ieder wat wils. Geniet van een duik in de verwarmde zoutwaterzwembaden of ontspan in de Vitarium Spa & Thalasso, slechts een paar stappen verwijderd van je kamer. De wellnessfaciliteiten bieden verschillende sauna’s, een fitnessruimte en veel gezondheids- en ontspanningsbehandelingen. Het hotel biedt tal van sportmogelijkheden zoals fietsen, tennis, nordic walking, en aquafitness. Er is zelfs een kinderspeelplaats en fietsverhuur voor wie de omgeving op eigen houtje wil verkennen. De keuken van het Svoboda Hotel serveert gezonde, heerlijke gerechten geïnspireerd door lokale ingrediënten en traditionele zeevruchtenrecepten. Geniet van een maaltijd in het mediterrane buffetrestaurant of ontspan met een drankje in de aperitiefbar. Met gratis WiFi, parkeergelegenheid, en een uitstekende locatie direct aan het strand, is Svoboda de perfecte keuze voor een ontspannend verblijf aan de Sloveense kust.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Hotel Jezero

Actieve reisbestemming in Voglova direct aan een meer
Geweldig binnenzwembad
Voor de zomer en de winter
Panoramisch uitzicht

Hotel Jezero is dé perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie aan het grootste natuurlijke meer van Slovenië, Bohinjsko Jezero. Direct gelegen aan het meer en omgeven door de groene schoonheid van de Julische Alpen, is dit hotel een topkeuze voor natuurliefhebbers. Met het Nationaal Park Triglav en de indrukwekkende Savica-waterval in de buurt, zijn de mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere avonturen eindeloos. Dit 4-sterrenhotel beschikt over 76 comfortabele kamers, variërend van eenpersoonskamers tot ruime familiekamers, allemaal met balkon en gratis wifi. Ontspanning vind je in het prachtige binnenzwembad of in de wellness met sauna en massagefaciliteiten. Voor de sportievelingen zijn er begeleide fiets- en wandeltochten, een fitnessruimte, en opties voor kajakken, kanoën, en zelfs paragliden. Eten doe je in het buffetrestaurant of à-la-carterestaurant, waar lokale gerechten worden geserveerd. Geniet van een drankje aan de bar of op het terras met panoramisch uitzicht over het meer. Voor gezinnen en senioren biedt Hotel Jezero speciale voordelen, zoals 55+ kortingen en een kindvriendelijke omgeving.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Best Western Premier Hotel Slon

Verblijf in pure luxe in Ljubljana (ideaal voor een citytrip)
Eeuwenoud gebouw
Superior Deluxe hotelkamers
Uitstekende faciliteiten

Best Western Premier Hotel Slon in Ljubljana is een icoon in de wereld van gastvrijheid, met maar liefst 460 jaar traditie. Dit luxe 5-sterrenhotel biedt moderne faciliteiten en historische charme. De comfortabele kamers en suites zijn allemaal voorzien van luxe bedden, gratis wifi en uitgebreide voorzieningen zoals L’Occitane badkamerproducten. Het hotel beschikt over een uitstekend wellnessaanbod met een sauna, aromatherapie stoombad, en een modern fitnesscentrum dat 24/7 geopend is. Na een workout kun je ontspannen in de relaxruimte met gratis fruit en water, of genieten van een verkwikkende Thaise massage. Culinair genieten doe je in het buffet- en à-la-carteontbijt van het hotel, en in de Zvezda lounge bar waar heerlijke zoetigheden en verfijnde gerechten worden geserveerd. Het hotel ligt op een elite locatie in Ljubljana, dichtbij bezienswaardigheden en winkelstraten. Met voorzieningen zoals 24-uurs valet parking, roomservice, en een conciërgeservice, is Hotel Slon de perfecte keuze voor een zorgeloze en luxe stedentrip in de hoofdstad van Slovenië.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Waarom een hotel aan de kust boeken?

De Sloveense kust biedt een verscheidenheid aan prachtige plekken. Piran is een sfeervol stadje met smalle steegjes en een schilderachtige boulevard, perfect voor een ontspannen dagje aan zee. Portorož daarentegen is levendig met zandstranden, winkels en attracties, ideaal voor wie wat meer vertier zoekt. Izola biedt een relaxte sfeer met een mooi park aan het water, ideaal om te zwemmen en te genieten van de schaduwrijke omgeving. Koper combineert geschiedenis met een stadsstrand, waar kinderen zich prima vermaken.

Zijn er accommodaties bij Sloveense kuuroorden?

In Moravske Toplice vind je het unieke zwarte thermale water, perfect voor revalidatie. Radenci staat bekend om zijn mineraalwater met een hoog CO2-gehalte, ideaal voor ontspanning en genezing. Rogaška Slatina biedt het magnesiumrijke Donat Mg-water, goed voor spijsvertering en stressverlichting. In Šmarješke Toplice kun je genieten van therapeutische baden en gewichtsverliesprogramma’s. Aan de kust biedt Strunjan een combinatie van thermale baden en thalassotherapie, omringd door een prachtige baai en zoutpannen.

Wat zijn de meest exclusieve 5 sterren hotels van Slovenië?

Het InterContinental Ljubljana is een topkeuze in de hoofdstad, met zijn adembenemende uitzicht over de stad en uitstekende wellnessfaciliteiten. Voor een verblijf te midden van ongerepte natuur is Hotel Kendov Dvorec in Spodnja Idrija een aanrader; dit boutique hotel is heerlijk rustig. Aan de Adriatische kust ligt het stijlvolle Kempinski Palace Portorož, waar je kunt genieten van een combinatie van historische grandeur en moderne luxe. Het Hotel Jama bij de Postojna-grotten biedt een unieke ervaring. Voor een premium retraite in de wijnstreek is Vila Planinka in Jezersko een uitstekende keuze (heel duurzaam). Tenslotte biedt Rikli Balance Hotel in Bled een perfecte overnachtingsplek om het iconische meer te verkennen met daarbij een exclusieve spa en wellness.