Mooiste hotels voor een vakantie in Turgutreis

Turgutreis ligt aan de westkant van het schiereiland Bodrum en is omgeven door groene heuvels. De hotels hier hebben een prachtig uitzicht op de Griekse eilanden. Wandel door de gezellige winkelstraatjes, ontdek de beroemde zaterdagmarkt en geniet van een drankje in de luxe jachthaven. Voor wie van zon houdt, zijn er rustige stranden en baaitjes waar je ongestoord kunt relaxen. Zin in actie? Watersporten en boottochtjes wordt elke dag aangeboden. In deze blog biedt ik een overzicht met de 10 beste hotels in Turgutreis. Hier maak je kennis met de echte Turkse gastvrijheid!

2 insider-tips van onze Turgutreis-specialist Michiel

  1. Camel Beach biedt prachtig fijn zand en kalm water, ideaal voor gezinnen. Kadıkalesi Halk Plajı is rustiger, met serene wateren en schitterende zonsondergangen. Voor een meer afgelegen ervaring is Aspat Beach, met zijn adembenemende uitzicht, een topkeuze. Bezoek ook Ortakent Beach voor helder blauw zeewater.
  2. Salt Kitchen & Lounge biedt een prachtige strandlocatie met hoogwaardige steaks en pizza’s. Uncle’s Restaurant is populair vanwege de gezellige sfeer en gevarieerde menukaart. Voor een authentieke Turkse ervaring kun je terecht bij Nazar of Mavi Park OcakBaşı Restaurant, beiden bekend om hun mediterrane gerechten. Geniet van verse zeevruchten bij La Pikant en La Terrasse Restobar, beide met een prachtig uitzicht. Bezoek ook het knusse Deli Mavi Restaurant voor een lokale eetervaring.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Armonia Holiday Village & Spa

5-sterren all inclusive strandhotel in Turgutreis
Gelegen direct aan zee
Junior Suite Rooms
2 mooie zwembaden

Armonia Holiday Village & Spa ligt direct aan een mooi zandstrand (en kiezels). Een aantraden voor een all inclusive familievakantie. Ga lekker snorkelen, duiken of scheur rond op een jetski. Het centrum van Akyarlar ligt op 5 km en met de bus voor de deur zit je zo in het gezellige centrum. Met ruim 380 kamers heb je keuze genoeg, van standaardkamers met balkon tot ruime quadkamers met stapelbed. Alle kamers zijn voorzien van airco, tv en een minibar (tegen betaling). Er zijn ook kamers met zijzeezicht te boeken (tegen een toeslag). Eten en drinken doe je hier all inclusive, met buffetmaaltijden, snacks en lokale drankjes. Voor wie wat extra’s wil, zijn er à la carte restaurants met Turkse specialiteiten en visgerechten. Cocktails en geïmporteerde drankjes betaal je apart. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met (tafel)tennis, minigolf, aerobics en meer. ’s Avonds is er genoeg te doen met shows, live muziek en een discotheek. Kinderen vermaken zich in de miniclub en op de glijbanen. Voor wat ontspanning is er een wellnesscentrum met sauna, Turks bad en massagebehandelingen. En natuurlijk zijn er zwembaden met gratis ligbedden en parasols.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Yelken Mandalinci Spa & Wellness Hotel

Kindvriendelijk resort ideaal voor een familievakantie
Betaalbare hotelkamers
Premium wellness centrum
Dagelijkse animatie

Yelken Mandalinci Spa & Wellness Hotel ligt in het gezellige Turgutreis aan de Turkse Rivièra. Steek de weg over en je staat al met je voeten in het zand aan zee. Het centrum, met zijn moderne jachthaven en gezellige terrasjes, ligt op slechts 150 meter afstand. Leuk uitje voor de kids (georganiseerd via de recepties): Dedeman Aquapark met zijn vele glijbanen en een golfzwembad. Het hotel zelf telt bijna 100 moderne kamers, allemaal voorzien van airco, tv, minibar en een balkon of terras. Gezinnen kunnen terecht in de familiekamers met aparte slaapkamer (voor maximaal 4 personen). Op het resort vind je een rond zwembad met apart kinderbad, omringd door een terras vol ligbedden en parasols. Voor wie niet stil kan zitten, is er een fitnessruimte, tafeltennis, en de mogelijkheid om te darten. Watersporten zoals jetskiën kun je tegen betaling doen aan het strand. Eten wordt aangeboden in buffetvorm, van ontbijt tot diner. In de zomer gaat de grill aan op het buitenterras. Drankjes en snacks haal je bij de lobbybar of poolbar. In het wellnesscentrum kun je gratis relaxen in de sauna!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Hotel My Ella Bodrum Resort & Spa

Luxe all-in vakantieresort in Turgutreis voor de zomervakantie in 2024
Strand voor de deur
Swim-up hotelkamers
Miniclub & entertainment

Hotel My Ella Bodrum Resort & Spa is een vijfsterrenhotel en biedt alles wat je hartje begeert: van meerdere bars en restaurants tot een heerlijk zwembad en een luxe wellnesscentrum. Met het all inclusive arrangement geniet je zorgeloos van ontbijt tot diner, plus snacks en drankjes tussendoor. Het hotel ligt aan de mooie Zuid-Egeïsche kust. Vanuit de tuin sta je zo op een klein zandstrandje. Liever wat meer ruimte? Op 750 meter ligt een groter strand. Het centrum van Turgutreis, op 2,5 km afstand, heeft een gezellige jachthaven, winkels, restaurants, en een mooie moskee. Er zijn 250 kamers, allemaal voorzien van tv, airco, gratis WiFi, een kluisje en een minibar. Wil je net dat beetje extra? Boek dan een kamer met zeezicht of een swim-up suite met directe toegang tot het zwembad. Voor wat verkoeling spring je in het zwembad of neem je een drankje aan de poolbar. Kinderen vermaken zich in het kinderbad, de kidsclub en in de speeltuin. Volwassenen kunnen zich uitleven met tafelvoetbal, darts, minigolf, of aquagym. In het wellnesscentrum bieden ze o.a. een Turks stoombad en diverse massages. Dineren doe je in stijl, van buffetten tot specialiteitenrestaurants (á la carte). In de bars kun je terecht voor een drankje. Verder heeft het hotel een 24-uurs receptie, gratis WiFi, en parkeergelegenheid. Roomservice, oppasservice, en andere extra’s zijn tegen betaling beschikbaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Xanadu Island

Exclusief 5-sterren beachhotel in Turgutreis ideaal voor honeymooners
Luxe service & faciliteiten
Geweldig ligging aan zee
Ideaal voor huwelijksreizen

Xanadu Island is een paradijs op een privé schiereiland aan de Egeïsche Zee. Hier krijg je gegarandeerd een luxe vakantie-ervaring. Of je nu ontspant aan een van de twee buitenzwembaden, geniet van het privéstrand met kristalhelder water of wegdroomt in een suite met uitzicht op zee, je voelt je hier meteen thuis. Met het High Class All Inclusive concept hoef je je nergens zorgen over te maken. De 222 kamers, waaronder suites en villa’s, hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Egeïsche Zee. Zin in wat extra luxe? Kies dan voor een swim-up kamer of een villa met privézwembad. Het hotel biedt bovendien tal van eetopties: van internationale gerechten in het hoofdrestaurant tot Italiaanse delicatessen in Azzurro en Mexicaanse smaken bij El Toro. Voor ontspanning en wellness kun je terecht in de Shang-Du Spa, waar Oosterse rituelen en behandelingen voor ultieme ontspanning zorgen. Zin in actie? Probeer watersporten zoals jetskiën of ga tennissen op de multifunctionele banen. Dit is een van de meest luxe resorts in de omgeving!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Arin Resort

Premium all inclusive hotel aan zee met goede restaurants & bars
Familiekamers met zeezicht
Unieke Starlight Bar
Honeymoon arrangementen

Arin Resort Bodrum is een luxe bestemming direct aan zee en biedt gasten de beste zonsondergang van de regio. Met laagbouw en omringd door groen, voel je je hier direct op je gemak. Arin Resort Bodrum biedt moderne kamers en suites die je vakantie comfortabel en luxueus maken. Kies uit vier kamertypes, allemaal met uitzicht op zee en de eilanden. Van gezinskamers met zeezicht tot executive suites, er is voor elk wat wils. Het hoofdrestaurant biedt een Ultra All Inclusive concept met ontbijt, lunch, diner, en snacks. Vegetarische, veganistische, glutenvrije en gezonde opties zijn ook beschikbaar. Voor de kleintjes is er een kinderbuffet. Geniet van Turkse delicatessen bij Chipura Restaurant, of proef Italiaanse gerechten bij Luna. Sluit je dag af met een drankje in de Starlight Bar met uitzicht op Kos en de eilanden, of geniet 24/7 van de lobbybar. Arin Resort heeft een 600m² grote houten pier en een fijn zandstrand met ligbedden en parasols. Het resort beschikt over een buiten- en binnenzwembad, live muziekoptredens, shows, sportevenementen en een speciaal kinderprogramma. Sportliefhebbers kunnen terecht bij de Arin Sports Club voor yoga, aerobics, beachvolleybal om vervolgens te ontspannen in de heerlijke Spa. Tip: Arin Resort maakt je huwelijksreis onvergetelijk met speciale arrangementen, zoals diner bij het à la carte restaurant, spa-kortingen, en ontbijt op de kamer.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Dragut Point South

Betaalbaar 3-sterren vakantiecomplex in Turgutreis voor jong en oud
Voordelige hotelkamers
Kleinschalige opzet (rustig)
50 meter van het strand

Dragut Point South ligt direct aan het strand op slechts 2 kilometer van het levendige centrum. Dit moderne hotel is geopend in 2014 en heeft een zwembad, ruime kamers (goede prijs/kwaliteit verhouding) en een spa-center. Dragut Point South beschikt over 84 kamers verdeeld over drie verdiepingen. In de lobby vind je de receptie, een tv-ruimte en liften. Geniet van heerlijke maaltijden in het buffetrestaurant, of kies voor het à la carte restaurant (reserveren en betalen). Voor een snelle hap ga je naar de snackbar, en drankjes haal je in de lobbybar. Rondom het zwembad en op het privéstrand zijn ligbedden en parasols gratis beschikbaar, en een handdoekenservice is aanwezig (met borg). De ruime en verzorgde standaardkamers zijn uitgerust met airconditioning, tv, telefoon, een gratis kluisje, koelkastje en een balkon met zitje. De badkamer heeft een bad of douche, toilet en föhn. Je verblijft op basis van All Inclusive. Geniet van ontbijt, lunch en diner in buffetvorm, plus snacks, koffie/thee, koekjes en nachtsoep. Alle lokale drankjes zijn inbegrepen van 10.00 tot 24.00 uur. Voor geïmporteerde drankjes, verse sappen en andere extra’s betaal je apart. Let op: het animatieprogramma stelt hier niet zoveel voor.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Sianji Well-being Resort

Exclusief wellness-resort in Turgutreis voor volwassenen
Luxe swim-up suites
Villa’s met privé zwembaden
Goede á la carte restaurants

Het Starlight BarSianji Well-being Resort heeft een waanzinnig uitzicht over de eilanden. Hier draait alles om jouw welzijn: van op maat gemaakte holistische gezondheidsprogramma’s tot yoga, meditatie, en een uitgebreid spa-aanbod. Met ervaren stafleden die je begeleiden naar je innerlijke balans, is dit dé plek om je fysieke en mentale batterij op te laden. Verblijf in stijl in een van de luxe villa’s of suites. Ruime leefruimtes, volledig uitgeruste keukens en comfortabele slaapkamers zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Stap direct vanuit je woonkamer in het privézwembad van je villa of geniet van de zee vanaf je balkon. En met diverse zwembaden, inclusief een mineraalrijke thermale en thalassotherapie bad, is ontspanning hier echt gegarandeerd. Ook op culinair gebied kom je niets tekort. Het Nunu Buffet Restaurant biedt voor ieder wat wils, terwijl Elani een smaakexplosie biedt van Aegeïsche en Italiaanse gerechten. Voor een authentieke lokale ervaring zit je goed bij Meşealtı, onder een eeuwenoude eik, met gerechten van de eigen biologische boerderij. Boekt dit hotel als je echt echt in een andere wereld wilt verblijven. Je gaat er geen spijt van krijgen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Charm Beach

Familievriendelijk 4-sterren resort met zeezicht
Ruime gezinskamers
Uitzicht op Middellandse zee
Ottoman & Fish A’la Carte

Charm Beach Hotel gelegen in het oude vissersdorp Akyarlar biedt een intieme vakantieplek. Met een privé zandstrand, een schoon blauwe vlag strand en ongerepte natuur is dit de perfecte plek om even helemaal op te laden. Slechts 6 km van het centrum van Turgutreis! De ruime en goed onderhouden tuinen, het grote zwembad en de mooie hotelkamers maken je zonvakantie onvergetelijk. Gasten kunnen genieten van de Turkse hamam, spa en privé sauna en de ervaren chefs verwennen je met Turkse en internationale gerechten die je nog lang zullen bijblijven. Charm Beach Hotel biedt ook volop vermaak. Overdag kun je meedoen aan sportactiviteiten, spelletjes en shows, terwijl de avonden vol zitten met levendig entertainment voor jong en oud. Het hotel beschikt over 106 recent gerenoveerde standaardkamers en enkele grote familiekamers, compleet met faciliteiten zoals airconditioning, satelliet-tv, en een goed gevulde minibar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. La Blanche Resort & Spa

5 sterren all inclusive resort in Turgutreis ideaal voor gezinnen
365 moderne hotelkamers
Badhanddoekenservice
4 à la carterestaurants

Zo hoort vakantie te zijn: Bij Hotel La Blanche voelt iedereen zich thuis, of je nu jong bent of wat ouder, met zijn tweeën of het hele gezin. Een ruim zwembad, een groot privé-zandstrand en verrukkelijk eten in verschillende toprestaurants; het ontbreekt je hier echt aan niets. De kinderen vermaken zich prima in het kinderzwembad met waterglijbanen. De zonsondergang vanaf de loopbrug is hier adembenemend mooi. Hotel La Blanche biedt gratis wifi, een 24-uurs receptie, en ruime kamers voorzien van alle gemakken zoals airco, minibar, en een balkon. Voor wie wil ontspannen, is er een hamam, jacuzzi, sauna en een spa. Actieve gasten kunnen deelnemen aan aerobics, beachvolleybal, tennis of gaan watersporten. Voor de kleintjes is er een kinderclub, speeltuin en dagelijkse kinderdisco. Met het centrum op loopafstand en excursies zoals een cruise met een traditionele gület, is er ook buiten het hotel genoeg te beleven. Door het all-inclusive verblijf heb je van ’s ochtends vroeg tot middernacht heerlijke maaltijden en drankjes (bij 1 van de 4 bars). Vergeet de a la carte restaurants niet: La Merla, Le Mangal, La Perla en Chang Ga. Je kunt er heerlijk dineren!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Yasmin Bodrum Resort

Modern Turks vakantiepark met eigen Spa & Wellness centrum
Groot eigen privéstrand
Gelegen op een heuvel
24/7 all inclusive verzoring

Yasmin Bodrum Resort is een vakantiebestemming waar je voor de volle 100% kunt genieten van luxe service. Dit uitgestrekte 5-sterren Ultra all-inclusive resort vlak bij Gümüşlük & Karatoprak heeft een privé zandstrand van maar liefst 1 kilometer lang en een prachtig uitzicht over de Egeïsche kust. Terwijl de kinderen spelen bij de miniclub of in het kinderzwembad met diverse glijbanen, ontspan jij in het Spa & Wellness center of bij een van de drie zwembaden. Doe mee aan aerobics, sla een balletje op de tennisbaan of probeer een van de vele watersporten. Met een hoofdgebouw en meerdere bijgebouwen zijn er maar liefst 460 kamers, variërend van standaardkamers tot ruime familiekamers en luxe suites. Elke kamer is voorzien van airconditioning, minibar, en een balkon of terras. De restaurants bieden een uitgebreid buffet, maar je kunt ook à la carte dineren. De bars serveren drankjes rond de klok, dus dorst hoef je hier niet te lijden. Met een uitgebreid entertainment-programma (ook in het voorjaar en najaar) en de relaxte sfeer op de heuvels is Yasmin Bodrum Resort een aanrader voor elk seizoen!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Waar ligt Turgutreis?

Turgutreis is een sfeervolle badplaats aan de zuidwestkust van Turkije, gelegen op het schiereiland Bodrum in de provincie Muğla. Het ligt aan de Egeïsche Zee, ongeveer 20 kilometer ten westen van de stad Bodrum, die bekendstaat om zijn historische bezienswaardigheden en levendige uitgaansleven. Turgutreis biedt een ontspannen sfeer, met een prachtig uitzicht op de Griekse eilanden en een levendige jachthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milas-Bodrum Airport (BJV), die op ongeveer 55 kilometer afstand ligt. De transfer naar Turgutreis duurt met de bus gemiddeld 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van het verkeer en eventuele tussenstops. Een taxi biedt een snellere optie, met een reistijd van ongeveer 50 minuten tot 1 uur. Deze luchthaven heeft frequente directe vluchten vanuit Nederland, vooral tijdens de zomermaanden.

Wat is er te doen in de omgeving?

Nederlandse vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met wat avontuur. Het langgerekte strand is ideaal om te zonnebaden en biedt rustige plekjes om te ontspannen, terwijl de nabijgelegen baaien fantastische snorkelplekken bieden. Voor watersportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden zoals parasailen, waterskiën, en banaanvaren. De jachthaven van Turgutreis is een bezoek waard, niet alleen vanwege de luxe jachten, maar ook vanwege de mogelijkheid om excursies te maken naar de Griekse eilanden Kos, Kalymnos, en Rhodos. Deze dagtrips bieden een unieke kans om zowel Turkije als Griekenland in één vakantie te ervaren. In het centrum kun je op zaterdag de grote markt bezoeken, waar lokale producten zoals kruiden, vis, en handgemaakte sieraden worden verkocht. Dit biedt een leuke inkijk in het Turkse dagelijks leven. Voor een dag vol waterplezier is het nabijgelegen Bodrum Waterpark een aanrader, vooral voor gezinnen met kinderen. Turgutreis zelf heeft een levendig centrum met een gezellige boulevard vol restaurants en bars, ideaal voor een ontspannen avondje uit.

Wat zijn de beste hotels in Turgutreis?

Voor all-inclusive resorts zijn La Blanche Resort & Spa en Yasmin Bodrum Resort de beste keuzes. La Blanche Resort biedt veel eet- en drinkmogelijkheden, een groot zwembad en een prachtig privéstrand. Yasmin Bodrum Resort staat bekend om zijn uitgebreide all-inclusive aanbod, inclusief talrijke activiteiten en uitstekende animatieprogramma’s. Gezinnen met kinderen kunnen terecht in TUI Magic Life Bodrum en Grand Park Bodrum. TUI Magic Life Bodrum biedt een uitgebreid programma voor kinderen, van miniclubs tot spannende watersporten, en heeft daarnaast ruime familiekamers. Grand Park Bodrum is ideaal voor gezinnen dankzij het kindvriendelijke zwembad, dagelijkse entertainment en een groot zandstrand. Voor ultieme luxe zijn Swissôtel Resort Bodrum Beach en Kefaluka Resort absolute aanraders. Swissôtel Resort combineert verfijnde architectuur met een indrukwekkende spa en exclusieve dining opties. Kefaluka Resort biedt een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee, luxe suites en uitgebreide faciliteiten zoals een spacentrum en meerdere à-la-carte restaurants.