Mooiste hotels voor een vakantie in Dalyan

Dalyan is een dorpje aan de Lycische kust met een paar hele gave hotels. Het ligt aan een kronkelende rivier en wordt omringd door beschermde natuurgebieden. Bezoek de indrukwekkende Koningsgraven, maak een boottocht of verken de oude stad Kaunos. Er zijn hier veel minder toeristen en weinig drukke resorts te vinden dan in de populaire badplaatsen. Hier boek je kleinschalige hotels en authentieke appartementen. In deze blog laat ik je de 10 beste hotels in Dalyan zien. Stap het vliegtuig in en laat je verrassen door alles wat Turkije te bieden heeft!

2 insider-tips van onze Dalyan-specialist Michiel

  1. In Dalyan is Iztuzu Beach een must-visit. Dit 4,5 kilometer lange strand, ook wel Turtle Beach genoemd, is beroemd als broedplaats van de bedreigde Caretta Caretta schildpad. Overdag kun je er heerlijk zwemmen en ontspannen met voorzieningen zoals ligbedden en een restaurant. Het strand is per boot en over land te bereiken.
  2. Limon Tree Garden Restaurant biedt een sfeervolle setting met heerlijke visgerechten en steaks. Voor een authentieke Turkse ervaring is FIRAT Pide een aanrader met zijn betaalbare en smaakvolle gerechten. Dalyan Natural Paradise Restaurant staat bekend om zijn voortreffelijke mediterraanse en Turkse keuken. Probeer ook eens Diyar Paradise Restaurant, een verborgen parel met een gastvrije sfeer. Saki is ideaal voor verse vis en een ongedwongen eetervaring.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Club Alla Turca

Gezellig familiehotel in Dalyan voor het hele gezin
Voordelige hotelkamers
Zeer gastvrije medewerkers
Eigen fietsverhuur

Hotel Club Alla Turca is een betaalbaar viersterrenhotel. Op 800 meter van het centrum en met het strand op 12 km zit je hier perfect. En geen zorgen over vervoer want er is een handige busservice naar het centrum. Verblijf in een van de ruime kamers, allemaal uitgerust met airco, gratis wifi, tv, kluisje en minibar. Kies je voor een beetje luxe? De Deluxe kamers hebben zelfs een jacuzzi. Iedere kamer heeft een eigen balkon met zitje, ideaal voor een wijntje aan het einde van de dag. Voor ontspanning kun je kiezen uit een duik in het buitenzwembad, een potje tafeltennis of lekker luieren op het zonneterras. Kinderen vermaken zich in het kinderbad en met avondanimatie is er ook genoeg vermaak voor de groten. Honger? Schuif aan bij het buffetrestaurant of haal een snack bij de snackbar. De groene omgeving en het vriendelijke personeel zorgen voor een authentieke gezellige Turkse sfeer. Bezoek in de regio de rotstombes of geniet van de beroemde modderbaden. De gastvrije familie die dit hotel runt geeft je graag tips. ’s Avonds weer terug? Geen probleem, er staat een heerlijk diner voor je klaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Dalyan Resort Hotel

Kleinschalig luxe hotelcomplex ideaal voor volwassenen
Zusterhotel met wellness
Prachtige rustige zwembaden
Environmentally friendly

Dalyan Resort en Dalyan Resort Spa, twee zusterhotels met samen 100 kamers, liggen centraal in de stad langs de Dalyan-rivier. Dalyan Resort heeft een Special Category-status, terwijl Dalyan Resort Spa het Boutique Hotel-certificaat draagt. Bij Dalyan Resort word je omringd door levendige roze bougainvillea, groene bossen en de rust van het nabijgelegen Koycegiz-meer en Iztuzu-strand. De kamers zijn elegant en in harmonie met de natuurlijke omgeving, met antieke spiegels en gezellige pieren aan de rivier. Het uitzicht op de Lycische rotsgraven zorgt voor een uniek decor tijdens je verblijf. Het hotel heeft 58 kamers, inclusief luxe suites en een rolstoelvriendelijke kamer. Voor kinderen onder de drie jaar is Dalyan Resort niet toegankelijk. Dalyan Resort Spa biedt nog meer luxe, omringd door de historische rijkdom van Dalyan, zoals de Romeinse baden en de oude stad Caunos. Met 42 suites, omringd door fruitbomen en een organische tuin, is dit hotel een paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van versgeperste biologische sappen en lokale honing, en laat je verwennen in het spa- en wellnesscentrum, met traditionele Turkse massages die je vakantie compleet maken. Beide hotels zijn milieuvriendelijk en dragen trots het Green Star-certificaat.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Villa Ozalp

Voordelig intiem 3-sterren vakantiecomplex
Rustige sfeer & voorzieningen
Ruime appartementen
Nabij centrum & haven

Villa Ozalp is een kleinschalig appartementencomplex, ideaal voor families en koppels, op loopafstand van het centrum. Dit charmante vissersdorp ligt aan de Dalyan-rivier (aan de Turkse Egeïsche kust, een relatief onontdekt deel van Turkije). Een van de topattracties in de buurt is Iztuzu Beach, een ongerept zandstrand op ongeveer 11 km afstand. Dit strand is niet alleen perfect om te zonnen en te zwemmen, maar ook een belangrijke broedplaats voor de Caretta Caretta zeeschildpadden. Met een dolmusstop op slechts 300 meter van Villa Ozalp, ben je in een mum van tijd op het strand. Villa Ozalp biedt comfortabele appartementen met airco (tegen betaling), gratis WiFi, en een kitchenette. De driekamerappartementen hebben zelfs een extra slaapkamer. Voor een verfrissende duik kun je terecht in het zwembad in de tuin, compleet met een kinderbad en ligbedden. Bij de (snack)bar aan het zwembad zijn drankjes en lichte maaltijden verkrijgbaar. Het complex heeft een kleine lobby met receptie, een tv-hoek, en een internethoek. In het voor- en naseizoen zijn faciliteiten beperkt beschikbaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Basar Hotel

Adults only hotel in Dalyan (deels voor 18+)
Ligbedden met parasols
 2 frisse zwembaden
Centrale ligging

Basar Hotel een driesterren-accommodatie en biedt zowel een familie- als een adults only-gedeelte, beide met eigen zwembad en restaurant. Het hotel ligt midden in het levendige centrum, omgeven door winkels, restaurants en bars. Op slechts 15 minuten rijden ligt het schitterende Iztuzu-strand. Veel plekken in de buurt zijn goed bereikbaar per dolmus. Basar Hotel heeft 35 moderne hotelkamers met airco, een balkon of terras en een ruime badkamer met douche. Voor extra luxe zijn er deluxe kamers en quadkamers in het adults only-bijgebouw, perfect voor reizigers van 18 jaar en ouder. Ontspannen doe je bij het zwembad (met apart kinderbad), omringd door ligbedden en parasols. Sportieve gasten kunnen zich vermaken met tafeltennis en biljart en er is zelfs een flipperkast aanwezig. Het buffetrestaurant en de buitenbar zorgen voor de nodige versnaperingen. In de lobby vind je een receptie, een kleine bibliotheek, een televisiehoek en een internetcafé. Let op: het adults only-gedeelte biedt bovendien een eigen zwembad en bar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Turay Hotel

Kleine & rustige accommodatie ideaal voor ouderen
Midden in de natuur
Prachtig zicht op de bergen
Eigen luchthaventransfers

Turay Hotel ligt aan de Dalyan-rivier en wordt omringd door een mooie groene tuin. Geniet van je ontbijt met uitzicht op de rivier, en neem daarna een duik in het buitenzwembad. Het centrum ligt op slechts 10 minuten lopen. Daar vind je veel lokale winkels, restaurants en de beroemde modderbaden en thermale bronnen. Met een verblijf op basis van logies en ontbijt geniet je elke ochtend van een buffet. Het hotel beschikt over 31 kamers, verdeeld over vier gebouwen van twee verdiepingen (geen liften aanwezig). De kamers zijn netjes ingericht met airconditioning, satelliet-tv, minibar en een balkon met zitje. Voor de nodige verfrissing kun je terecht in het zwembad met zonneterras en gratis ligbedden & parasols. Het hotel heeft een eigen buffetrestaurant en twee bars, perfect voor een drankje of een lichte maaltijd. Gratis wifi is overal beschikbaar. Wij raden aan om deze accommodatie te boeken in een Fly&Drive pakketreis. Je kunt hier namelijk gratis parkeren.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Meryem Ana Aparthotel

Rustig familiecomplex in Dalyan ideaal voor gezinnen met kinderen
Ruime familiesuites
Veilige omgeving voor kids
Aardige medewerkers

Meryem Ana Apartments (voorheen Ali Baba Aparthotel) ligt in rustige en landelijke omgeving op slechts 700 meter van het centrum. Dit gezellige familiehotel biedt acht appartementen en twee hotelkamers. Geniet van de rust in de grote tuin, onder de schaduw van zoete pijnbomen, of lees een boek bij de plataan. De kinderen vermaken zich in het kinderbad terwijl jij een duik neemt in het zwembad of lekker ligt te zonnen. Het complex heeft verschillende soorten appartementen: zes met één slaapkamer en drie met twee slaapkamers, allemaal voorzien van airconditioning, een kitchenette, wasmachine, satelliet-tv, en een balkon of terras. Extra bedden en babybedjes zijn beschikbaar op aanvraag. Gasten worden bij aankomst verwelkomd met een welkomstmand. Voor een goede start van de dag biedt Meryem Ana Apartments een traditioneel ontbijt met huisgemaakte jam, boter en verse eieren van eigen kippen. ’s Avonds geniet je van heerlijke huisgemaakte Turkse gerechten in buffetvorm. Er is een restaurant, een bar en gratis wifi in de openbare ruimtes.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Villa Kececi Appartementen

Kleinschalig 3-sterren vakantiecomplex met betaalbare appartementen
Appartementencomplex
Bushalte achter het hotel
Gezellige poolbar

Villa Kececi Appartementen biedt kleinschalige accommodaties aan de rand van het gezellige centrum van Dalyan. Hier word je hartelijk ontvangen door de Turkse eigenaar en zijn familie (meertalig). Rust lekker uit op een ligbedje bij het zwembad en geniet van een drankje of een snack van de poolbar. Vanuit je appartement heb je een prachtig uitzicht en kun je genieten van de rust en natuur die de Lycische Kust te bieden heeft. De locatie is ideaal: op slechts 400 meter van het centrum met winkels, restaurants en bars. Het beroemde Iztuzu Beach ligt op slechts 12 km afstand. De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen en er zijn geen liften aanwezig (niet geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking). Er zijn 16 appartementen beschikbaar, variërend van tweekamer- tot driekamerappartementen. Elk appartement beschikt over een woonkamer met slaapbank, een kitchenette, airconditioning (tegen betaling), wifi, en een balkon of terras met zitje. Voor wat verfrissing kun je een duik nemen in het buitenzwembad of het kinderbad. Er is ook een terras met ligstoelen en schaduwplekken.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Holiday Calbis

Adults only hotel in Dalyan met uitsluitend toegang voor volwassenen
Geen kinderen toegestaan
Relaxte resortsfeer
Veel privacy & ontspannig

Holiday Calbis wordt omgeven door adembenemende natuur. Een rustige plek dus. Neem een verfrissende duik in een van de buitenzwembaden, ontspan op de grote terrassen of geniet van een cocktail aan de bar. De kamers en bungalows van Holiday Calbis zijn recent vernieuwd en bieden een elegant interieur, allemaal met een eigen balkon. Kies uit verschillende accommodatietypes, waaronder de Standard Room, Deluxe Room, Family Room en Bungalow, allemaal voorzien van moderne voorzieningen en met toegang tot de mooie tuinen. Er is ook een elegant restaurant, waar je kunt smullen van vers bereide maaltijden met lokaal ingekochte ingrediënten. Van een uitgebreid ontbijtbuffet tot snacks en frisse (alcoholische) drankjes, elk eetmoment is een feestje. Je kunt hier gratis parkeren, gebruik maken van snel draadloos internet (streamen) en eventueel een shuttleservice naar het vliegveld aanvragen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Grand Emir Hotel & Spa

3-sterren hotel voor een ultieme gezinsvakantie in Dalyan
Ideaal voor de zomervakantie
Animatie voor jong en oud
KidsClub voor de kinderen

Grand Emir Hotel & Spa is een 3 prachtige reisbestemming voor families met kinderen. Hier ervaar je de traditionele Turkse gastvrijheid. Het centrum ligt op slechts 500 meter afstand en het strand op zo’n 13 kilometer. Het hotel beschikt over 130 kamers, verdeeld over een hoofdgebouw en drie bijgebouwen, allemaal maximaal drie verdiepingen hoog en zonder lift. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een kluisje en een minibar. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de heuvels/bergen. Gasten kunnen genieten van de twee grote buitenzwembaden, elk met zoet water, en een apart kinderbad. Er zijn ook vijf waterglijbanen voor extra plezier. Ligbedden en parasols zijn gratis beschikbaar bij het zwembad. Voor drankjes kun je terecht bij de zwembadbar, die open is van 10:00 tot 18:00 uur. Voor de innerlijke mens biedt het hotel een buffetrestaurant en drie bars, waar je kunt genieten van lokale gerechten en dranken. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in buffetvorm, met een selectie aan lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken inbegrepen van 10:00 tot 23:00 uur. Het wellnesscentrum van het hotel biedt een hamam, sauna en diverse massages (tegen betaling). Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen terecht bij de miniclub waar ze onder toezicht veilig kunnen spelen. Er is veel entertainment in het hoogseizoen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Dalyan Tezcan Hotel

Exclusief hotel met veel service en moderne hotelkamers
Logies/ontbijt of halfpension
Schone en luxe inrichting
Gelegen in het oude centrum

Dalyan Tezcan Hotel ligt midden in het centrum van Dalyan. Ze bieden hier 46 luxe kamers, waaronder 2 VIP-suites, 8 lofts, en 36 standaard tweepersoonskamers. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een minibar, satelliet-tv, draadloos internet, een kluisje, en een eigen balkon. De VIP-suites hebben daarnaast een jacuzzi en twee aparte balkons met direct uitzicht op de rivier en de rotsgraven. Gasten kunnen genieten van maaltijden in het binnen- en buitenrestaurant aan de rivier, waar dagelijks verse vis en blauwe krab op het menu staan. Het hotel biedt ook een zwembad met een oppervlakte van 120 m², compleet met een jacuzzi voor hydromassage. Voor de kleintjes is er ook een kinderbad aanwezig. Voor ontspanning kunnen gasten drankjes bestellen bij de poolbar en genieten van de koele bries van de rivier. Parkeren is mogelijk bij de accommodatie en het hotel biedt een vliegveldtransfer voor extra gemak.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Waar ligt Dalyan?

Dalyan is een pittoreske badplaats aan de zuidwestkust van Turkije, gelegen in de provincie Muğla. Het dorp ligt aan de oevers van de Dalyan-rivier, tussen het meer van Köyceğiz en de Middellandse Zee. Dalyan staat bekend om zijn ongerepte natuur, de nabijgelegen antieke stad Kaunos en het beroemde Iztuzu-strand, ook wel het “schildpaddenstrand” genoemd vanwege de beschermde Caretta-caretta zeeschildpadden die hier nestelen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Dalaman Airport (DLM), op ongeveer 30 kilometer afstand. De transfer naar Dalyan duurt met de bus ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de route en eventuele tussenstops. Een taxi biedt een snellere en directe rit, meestal binnen 30 tot 40 minuten. Deze luchthaven heeft regelmatige directe vluchten vanuit Nederland, vooral in het zomerseizoen.

Wat is er te doen in de omgeving?

Begin je dag met een boottocht over de kronkelende Kalibis-rivier naar Turtle Beach, waar je de beroemde Caretta-schildpadden kunt zien. Dit uitgestrekte strand is een beschermd natuurgebied en biedt een serene plek om te ontspannen en te zwemmen. Een bezoek aan de koningsgraven van Caunos is een absolute must. Deze indrukwekkende graven zijn uitgehakt in de rotsen en dateren uit de Lycische tijd. Combineer dit met een bezoek aan de antieke stad Caunos, waar je door eeuwenoude ruïnes kunt wandelen. De modderbaden en heetwaterbronnen bij het Köyceğiz-meer zijn perfect voor een ontspannende dag. De modder heeft een reinigende werking, en een duik in de zwavelhoudende bronnen laat je volledig verkwikt achter. Voor avontuur kun je kiezen voor een jeepsafari door de omliggende bergen of raften op de rivier bij Fethiye. Dalyan is ook ideaal om te wandelen en te fietsen, met tal van paden die je door de weelderige natuur leiden. Mis niet de wekelijkse zaterdagmarkt, waar je het lokale leven kunt ervaren en typische Turkse producten kunt kopen.

Wat zijn de beste hotels in Dalyan?

Hoewel Dalyan minder bekend is om zijn all-inclusive resorts, zijn er toch uitstekende opties zoals Dalyan Resort en BC Spa Hotel. Dalyan Resort biedt een intieme sfeer met een prachtig uitzicht op de rivier en uitgebreide faciliteiten, zoals een zwembad, een goed restaurant en een wellnesscentrum. BC Spa Hotel combineert luxe met een natuurlijke omgeving en biedt naast comfortabele kamers ook uitgebreide spafaciliteiten. Voor gezinnen met kinderen zijn Club Alla Turca en Sedir Resort ideale keuzes. Club Alla Turca biedt een gezinsvriendelijke sfeer met een groot zwembad, ruime familiekamers en een gevarieerd activiteitenprogramma. Sedir Resort ligt iets buiten het centrum, midden in de natuur, en biedt ruime bungalows, een zwembad en veel ruimte voor kinderen om te spelen. Voor ultieme luxe in Dalyan zijn Kaunos Hotel en Dalyan Live Spa Hotel aanraders. Kaunos Hotel biedt verfijnde kamers en een serene omgeving met uitzicht op de historische Lycische graven. Dalyan Live Spa Hotel heeft een uitgebreide spa en een verfijnd restaurant.