Mooiste hotels voor een vakantie in Bitez

Bitez ligt aan de Egeïsche Zee en biedt veel prachtige strandhotels. Hier is nog geen massatoerisme, maar wel een mooie zandstranden waar je heerlijke strandwandelingen kunt maken. Hier verblijf je in knusse hotels en appartementen in de heuvels omringd door citrusbomen. Slenter door de smalle straatjes van het oude Bitez en probeer eens een les windsurfen op het populaire Bitez Yali Beach. Voor wat cultuur en een beetje reuring pak je de dolmus naar Bodrum, waar de middeleeuwse Petrusburcht je even terug in de tijd brengt. In deze blog vind je de 10 beste hotels van Bitez. Als je hier een hotelkamer boekt weet je zeker dat je flink in de watten wordt gelegd.

2 insider-tips van onze Bitez-specialist Michiel

  1. Yahşi Plajı biedt een relaxte omgeving met een zacht rotsachtig terrein. Camel Beach, met zijn fijne zand, is ideaal voor gezinnen en mensen die willen genieten van de zon. Voor avonturiers is Akvaryum Bodrum een verborgen juweel, alleen bereikbaar per boot en bekend om zijn onderwaterarcheologie.
  2. Voor een heerlijke maaltijd aan zee is The Lemon Tree Restaurant een aanrader, met verse visgerechten en een prachtige ligging. Almera Restaurant biedt een gevarieerd menu met zowel steak als vis. Voor een intieme sfeer en Italiaanse keuken is Bitz Bodrum perfect. Geniet van authentieke Turkse smaken bij Bitez Koftecisi, of probeer de mediterraanse gerechten bij The Black Cat. Aqua Restaurant staat bekend om zijn uitstekende visgerechten en goede bediening.
avatar-michiel-reischeck.nl_
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Paloma Family Club

Kindvriendelijk familiehotel in Bitez voor het hele gezin
Zwembaden met glijbaan
Top à-la-carterestaurant
Ruime familiekamers

Paloma Family Club is dé plek voor een zorgeloze familievakantie. Gelegen tussen de sinaasappel- en olijfbomen en op slechts 200 meter van het strand, biedt dit all-inclusive een heerlijke plek onder de Turkse zon. Geen zin om naar het strand te lopen? Duik in een van de twee zwembaden voor volwassenen of laat de kinderen spetteren in de aparte kinderzwembaden. Voor wat afwisseling kun je terecht in het restaurant met heerlijke gerechten, of geniet je van een drankje aan de Aqua Bar (open van 10:00 tot 22:00) of de Blue Bar (open tot 02:00). De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel, met een keuze tussen een standaardkamer (17 m²) of een familiekamer (37 m²), beide geschikt voor 3 volwassenen en 1 kind. Dagelijkse schoonmaak en regelmatige verschoning van handdoeken en beddengoed zorgen voor een fris verblijf. Voor de kleintjes is er een Mini Club, waar ze zich kunnen uitleven met allerlei activiteiten. Terwijl de kids plezier maken, kun jij genieten van gratis wifi, een ontspannen dag aan het zwembad, of een massage boeken (tegen betaling). Paloma Family Club ligt gunstig op 5 km van het centrum van Bodrum.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Summer Garden Suites & Beach Hotel

Voordelig all inclusive hotel voor een betaalbare vakantie
400 meter van het centrum
Smaakvolle maaltijden
Top prijs/kwaliteitverhouding

Summer Garden Suites & Beach Hotel is een relaxte vakantieplek. Dit hotel ligt op slechts 150 meter van het zandstrand, waar je zo naartoe wandelt via een paar traptreden. Midden in een groene oase van kleurrijke tuinen vind je hier zowel hotelkamers als appartementen, allemaal met balkon of terras. De faciliteiten zijn eenvoudig. Er zijn twee buitenzwembaden, een kinderbad, en natuurlijk een zonneterras met ligbedden en parasols. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het buffetrestaurant, de snackbar of bij de zwembadbar. En of je nou houdt van internationale gerechten of lokale lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Thema-avonden en galadiners brengen wat extra sfeer. Het hotel biedt gratis wifi in de openbare ruimtes, en voor de kids is er een speeltuin. Sportieve gasten kunnen hun geluk beproeven met darts, spelletjes, of een potje tafeltennis. Tegen betaling zijn er ook een biljart- en pooltafel. Het centrum ligt op loopafstand, en als je zin hebt in wat meer vertier, ben je met een korte taxirit of met de dolmuş in het bruisende Bodrum.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Okaliptüs Hotel

Kleinschalige rustige accommodatie aan de kust van Bitez
Authentieke Turkse sfeer
Comfortabele kamers
Traditioneel restaurant

Hotel Okaliptus is een fijne plek voor een relaxte vakantie in Ottomaanse stijl. Geniet van de schaduw onder de Turkse eucalyptusbomen of plof neer op een kleurrijk loungekussen bij het zwembad. Het strand ligt praktisch voor de deur; even de promenade oversteken en je ligt al op een ligbedje in de zon. Bij de strandbar hangt een ongedwongen sfeer waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. En die huisgemaakte pizza’s? Die moet je echt proberen! Okaliptus biedt gratis wifi in de openbare ruimtes, en voor wat meer luxe kun je terecht bij het buffetrestaurant of het à-la-carte restaurant (tegen betaling). Naast het grote zwembad is er ook een kinderbad, en op het zonneterras staan ligbedden en parasols klaar voor een dagje ontspannen. Er zijn ook mogelijkheden om te waterskiën of windsurfen (met licentie). Met 68 kamers verspreid over vijf gebouwen, heeft dit hotel een knusse en intieme sfeer. De kamers zijn voorzien van airco, tv, en een balkon of terras met zitje. Halfpension is standaard, wat betekent dat ontbijt en diner in buffetvorm zijn inbegrepen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Natur Garden Hotel

Goedkoop 3-sterren hotel voor een rustige zomervakantie in Turkije
Volledig gerenoveerd (2016)
90 kamers & appartementen
Flexible in- en uitchecken

Bij Natur Garden Hotel geniet je volop van de Turkse zon en de natuur. Dit kleinschalige hotel ligt op slechts 100 meter van het strand, waar je ’s ochtends kunt genieten van de blauwe zee en het mooie zachte zand. Zoek een ligbedje bij het buitenzwembad, bestel een cocktail bij de zwembadbar en relax in een hangmat of onder de pergola. Het hotel is omgeven door een prachtige tuin. Ze bieden hier een all-inclusive service, met drie maaltijden per dag in buffetvorm en snacks in de middag. Drinken? Geen probleem! Koffie, thee, frisdranken en lokale alcoholische drankjes zijn de hele dag door verkrijgbaar. Voor wat actie kun je terecht op de tennisbaan, bij de tafeltennis of een potje volleybal spelen. Er is ook een binnenzwembad en een sauna beschikbaar. Neem de bus (vertrekt achter het hotel) en ontdek de winkels, restaurants en het nachtleven van deze populaire badplaats.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Bitez Garden Life

Goed onderhouden accommodatie met veel faciliteiten
300 meter van het centrum
3 verschillende zwembaden
Premium SPA center

Bitez Garden Life Hotel & Suites ligt direct aan zee in de prachtige baai van Bitez. Geniet van het privéstrand met gratis ligbedden en parasols, of ontspan bij het zwembad in de groene tuinen van het hotel. Als je all-inclusive boekt kun je de hele dag door genieten van een open buffet voor ontbijt, lunch en diner in het hoofdrestaurant. Voor een drankje of een snack kun je terecht bij de verschillende bars op het terrein. Na een dag in de zon kun je je laten verwennen in het uitgebreide spa-centrum. De kamers en suites van Bitez Garden Life zijn ontworpen met comfort in gedachten. Met gratis wifi, airconditioning en moderne faciliteiten voel je je meteen thuis. Het hotel ligt op korte afstand van de luchthaven (korte transfertijd).

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Costa Bitezhan Hotel

3-sterren complex in een authentiek Turks hotelgebouw
Binnentuin met bloemen
3 zwembaden met ligbedden
Super snelle WiFi

Costa Bitezhan is een knus 4-sterrenhotel gelegen aan de boulevard van Bitez en direct aan het strand. Het hotel bestaat uit meerdere laagbouw gebouwen met in totaal 82 kamers, elk voorzien van moderne gemakken zoals airconditioning, een flatscreen-tv, en een minibar. Sommige kamers bieden prachtig uitzicht op de zee, het zwembad of de tuin, en een aantal heeft een balkon of Frans balkon. Voor een zorgeloze vakantie biedt Costa Bitezhan een all-inclusive formule. Begin je dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, geniet van een lunch aan het zwembad, en sluit af met een diner in het restaurant, dat zowel binnen als buiten zitplaatsen heeft. Snacks en een koffie/thee-uur maken de verwennerij compleet. Bij de bars kun je van 10:00 tot 23:00 uur genieten van lokale drankjes, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. Relaxen kan aan het zwembad op het zonneterras met gratis ligbedden en parasols, of op het privéstrand. Voor wat meer actie zijn er tafeltennis, darts, en aerobics. Watersportliefhebbers kunnen tegen betaling diverse activiteiten aan het strand uitproberen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Ramada Resort by Wyndham Bodrum

Hoger gelegen heuvel-resort met prachtig zeezicht
Mooie suites met balkon
Veel sportmogelijkheden
Groot binnenzwembad

Ramada Resort Bodrum ligt op een heuvel met uitzicht op Kos en is dé plek voor vakantiegangers die van luxe houden. Trek wat baantjes in de binnen- of buitenzwembaden, ontspan in de sauna of het Turkse bad of ga een potje squashen & tennissen. De fitnessruimte is ook elke dag geopend. Er zijn twee goede restaurants en twee gezellige bars waar je lekker kunt eten en drinken. En ja, overal in het hotel is gratis WiFi. Handig voor wie toch even moet werken of gewoon wat wil scrollen. En goed nieuws voor dierenliefhebbers: je huisdier (hond) mag gratis mee. Bitez Beach ligt ideaal aan zee voor een zonnige stranddag en met het openbaar vervoer reis je snel naar de leukste hotspots. Winkelen kan de hele dag door in de nabijgelegen Avenue Bodrum Mall.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Helis Suites Bitez

Nieuw luxe hotel ideaal voor volwassenen
Fantastische suites
Mooi aanplanting & bomen
Rustige en intieme sfeer

Bij Helis Suites Bitez ervaar je de echt Turkse sfeer. Gelegen in de mooie Bitez-baai, op slechts 6 km van het centrum van Bodrum, biedt dit hotel 48 luxe suites midden tussen de olijfbomen en fruitbomen. De suites zijn ruim en stijlvol ingericht, met opties van 2+1 en 1+1 kamers die elk plaats bieden aan maximaal vijf volwassenen. Verwacht airconditioning, een balkon, en moderne badkamers. Alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos verblijf. In de zomeravonden geniet je van de verfijnde smaken van ORIBU Restaurant. Dit is geen doorsnee eetplek. Met een fusion keukenconcept en een ontspannen, chique sfeer, biedt ORIBU een culinair avontuur. De creatieve gerechten en verfijnde drankopties zijn zorgvuldig samengesteld en geïnspireerd door de reis van een Japanse chef die zijn weg naar Turkije vond. Dit is dus een plek waar je kunt relaxen in de mooie tuinen, een goed hapje kan eten, en waar je gewoon kan genieten van de Aegeïsche zon!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Manuela Hotel

Betaalbaar 2-sterrenhotel in Bitez direct aan zee
60 klassieke hotelkamers
Rustig eigen privéstrand
Parkeerplaats voor huurauto

Manuela Hotel is een echte vakantietopper aan de Turkse kust. Het kleine resort ligt in een groene omgeving en heeft een privéstrand direct voor de deur. De ligbedden en parasols staan al klaar voor je. Het hotel heeft authentieke Turse kamers, verspreid over een hoofdgebouw en bijgebouwen. Verwacht geen overdreven luxe, maar wel alles wat je nodig hebt: een tv, telefoon, gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met alles erop en eraan. Voor airco en de minibar betaal je wat extra. In de binnenplaats ligt een fijn zwembad, omringd door een zonneterras met ligbedjes. De kinderen kunnen zich vermaken in een apart kinderbadje. Tussendoor even trek? De bar en het buitenterras zijn altijd open voor een hapje of drankje. Dineren doe je in het buffetrestaurant of à la carte met uitzicht over zee, regelmatig onder het genot van live muziek. Er is een 24-uurs receptie, gratis WiFi, een bagageruimte en voldoende parkeergelegenheid.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Hotel the Corner

3-sterren Boutique hotel ideaal voor stellen
Sfeervol boetiek hotel
Je loopt zo het strand op
Nette schone inrichting

Bitez Corner Boutique Hotel ligt in het hart van de stad en hier ervaar je echt de Egeïsche charme. Het hotel ligt op slechts 50 meter van zee, midden in de natuur met sinaasappel- en olijfbomen om je heen. Hier vind je 24 uniek ingerichte kamers, elk met een eigen stijl, die zorgen voor een gezellige, knusse sfeer. Begin je dag goed met een uitgebreid ontbijt, geserveerd onder de palmbomen. De combinatie van lokale Turkse lekkernijen en internationale smaken zet meteen de toon voor een fantastische vakantiedag. Of je nu wilt relaxen bij het zwembad, een boek wilt lezen in de rustige tuin, of gewoon van de zon wilt genieten, hier kan het allemaal. Het hotel biedt verschillende kamertypes, van standaardkamers tot ruime suites. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een lcd-tv, gratis WiFi, een kluis en een minibar. De voorzieningen hier zijn erop gericht je een onvergetelijk verblijf te bezorgen met een 24-uurs receptie, wasservice, autoverhuur en zelfs privé tours als je dat wilt.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID
Waar ligt Bitez?

Bitez is een leuke badplaats aan de zuidwestkust van Turkije, gelegen op het schiereiland Bodrum in de provincie Muğla. Het dorp ligt aan de Bodrum-baai, op slechts 6 kilometer ten westen van de stad Bodrum, een levendige en historische stad bekend om zijn kasteel en bruisende nachtleven. Bitez staat bekend om zijn rustige stranden en ontspannen sfeer, waardoor het een geliefde bestemming is voor gezinnen en stellen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milas-Bodrum Airport (BJV), op ongeveer 45 kilometer afstand. Een transfer met de bus naar Bitez duurt doorgaans 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de route en tussenstops. Met een taxi ben je sneller op je bestemming, met een reistijd van ongeveer 35 tot 45 minuten. Deze luchthaven heeft regelmatige directe vluchten vanuit Nederland, vooral tijdens het hoogseizoen, waardoor Bitez een toegankelijke keuze is voor Nederlandse vakantiegangers die een rustige strandvakantie zoeken met gemakkelijke toegang tot Bodrum.

Wat is er te doen in de omgeving?

In Bitez kun je genieten van een ontspannen vakantie aan het strand met volop mogelijkheden voor watersporten. Het strand van Bitez is langgerekt en ligt in een sfeervolle baai, waar je kunt parasailen, waterskiën of gewoon lekker kunt kajakken. Voor wie van avontuur houdt, zijn er tal van mogelijkheden om een boot te huren of een banaanboottocht te maken. Op cultureel gebied biedt Bitez zelf weinig bezienswaardigheden, maar de nabijheid van Bodrum maakt veel goed. Slechts zes kilometer verderop vind je het historische Bodrum Fort, het Dedeman Waterpark en het Goktepe theater. Voor shopliefhebbers is er een overdekt winkelcentrum en de levendige haven van Bodrum waar je heerlijk kunt flaneren. Een unieke ervaring is een dagtrip naar het Griekse eiland Kos, dat je in slechts 20 minuten per boot bereikt. Zo kun je tijdens je vakantie zowel de Turkse als de Griekse cultuur ervaren. Voor natuurliefhebbers zijn de heuvelachtige landschappen rondom Bitez ideaal voor wandel- of fietstochten. Je kunt ook kiezen voor een jeepsafari of een ontspannen paardrijdtocht om de prachtige omgeving te verkennen.

Wat zijn de beste hotels in Bitez?

Voor all-inclusive resorts zijn Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa en Costa Bitezhan Hotel de beste keuzes. Caresse biedt een luxe all-inclusive ervaring met hoogwaardige culinaire opties, een prachtig infinity pool en een serene spa. Costa Bitezhan Hotel is geliefd om zijn charmante ligging aan het strand, gezellige sfeer en goede prijs-kwaliteitverhouding. Gezinnen met kinderen kunnen terecht in Natur Garden Hotel en Manuela Hotel Bitez. Natur Garden Hotel heeft een kindvriendelijke omgeving met een groot zwembad, een speeltuin en dagelijkse animatie voor de kleintjes. Manuela Hotel Bitez biedt een ontspannen sfeer met kindvriendelijke faciliteiten zoals een ondiep kinderbad en directe toegang tot het veilige zandstrand, ideaal voor gezinnen. Voor ultieme luxe zijn Doria Hotel Bodrum en Ramada Resort Bodrum absolute toppers. Doria Hotel biedt stijlvolle kamers, een adembenemend uitzicht over de baai van Bitez en een uitgebreid wellnessaanbod. Ramada Resort Bodrum combineert luxe accommodaties met een spa, een groot buitenzwembad en diverse top-restaurants.