Uitgaan in Chersonissos: de beste Bars, Restaurants & Beach Clubs

Bekijk de beste deals bij onze partners

Ik ben gek op Griekenland en met name op Kreta. Dit is een fantastisch eiland met mooie stranden en gezellige steden. Een van de populairste plekken voor jongeren en mensen die houden van feesten en gezelligheid is natuurlijk Chersonissos. In deze blog bespreek ik mijn persoonlijke favoriete Beach Clubs, restaurants & uitgaansgelegenheden van 2024. Wanneer jij op dit Griekse eiland verblijf moet je absoluut deze levendige kustplaats bezoeken. In de buurt vind je namelijk ook enkele van de mooiste stranden van Kreta en het is uiteraard 1 van de mooiste badplaatsen op het eiland.

Hoteltips in Chersonissos

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Top 3 Beachclubs

Kahlua Beach Club

Kahlua Beach Club is de perfecte lokatie om lekker te chillen. Overdag of ‘s avonds, de ambiance is geweldig. Overdag kun je hier genieten van een heerlijke lunch, of een lekkere koffie. Ook een drankje of cocktail zijn hier net wat beter dan in de gemiddelde zaak aan de boulevard. Ook kun je hier lekker zonnen, of chillen onder een tropische parasol op de prima ligbedjes. Ook ’s avonds moet je een keer geweest zijn. Kahlua is een hele mooie zaak en de sfeer is relaxed. Kom hier dineren of lekker chillen en genieten van de meest bijzondere cocktails. Je zit hier echt onder de boulevard en op het strand! Laat je verrassen met een “special Sisha” en geniet van de live saxofonist , die meespeelt op de heelijke beats van relaxte latin house. Om er te komen moet je met een trap naar beneden het strand op bij het Kahlua Boutique Hotel. Tip: bekijk voor meer kleinschalige overnachtingsplekken ons overzicht met Boutique accommodaties op Kreta.

New York Beach Club

Al ruim 20 jaar is New York een begrip in Chersonissos. Gelegen aan de boulevard staat deze hippe tent al jaren bekend om zijn eigen sfeer en internationaal publiek. Het unieke design van deze club geeft ruimte aan zo’n 350 gasten en maakt het mogelijk om overdag te chillen aan het strand en ‘s avonds te feesten tot zonsopgang. Heb je zin in een lekker broodje of een frisse maaltijdsalade of wil je chillen en genieten van een lekkere koffie, verse jus of cocktail? Dat kan overdag allemaal bij New York Beach Club Kom overdag genieten van het eigen zandstrand en maak gebruik van de luxe strandbedjes met parasol. ‘s Avonds begint het pas echt in New York Club. Resident DJ Giannis staat al jaren garant voor een heerlijke summer-party. De gemiddelde leeftijd ligt hier wat hoger dan in de meeste zaken en er is een prima maar streng deurbeleid. Er is een dance-area en een chill-area en dat maakt deze zaak juist zo leuk.

Palm Beach Club

Palm Beach Club is een prima chill-out club aan de boulevard van Chersonissos. Palm heeft een groot schoon zwembad en een relaxt ondiep chill bad, omringd door heerlijke sun-beds met parasol en diverse bars, een restaurant en verschillende zitjes aan de boulevard en aan zee. Ook een grasveld met sunbeds en schone toiletten ontbreken niet. Overdag kun je op Palm Beach lekker zonnen en zwemmen. Ook voor een lunch of lekker drankje kun je hier prima terecht. Je treft hier veel barpersoneel van andere zaken en het is een hotspot voor de locals. ‘s Avonds is Palm Beach Clup een open-air dance club met live act’s en een goede DJ die alle heetste zomernummers draait. Palm Beach heeft een groot lounge terras en een Sisha area met lekkere bankjes en sofas. Tevens kun je hier gebruik maken van alles wat het restaurant te bieden heeft. Palm Beach club heeft een ingang zowel aan de boulevard als aan de hoofdstraat, en is eigenlijk niet te missen op jouw vakantie.


De gezelligste restaurants

The White Lion

The White Lion, Gastro pub in Chersonissos is bij velen een favoriete lokatie. Voor een ontbijt, lunch of lekker dineren met je vrienden of familie. Het vriendelijke personeel zorgt voor een prima sfeer. In de bar kun je kiezen uit de vele biersoorten van de tap, maar ook een heerlijke cocktail is geen probleem voor de bartenders. Elk drankje wordt gemaakt naar de wens van de klant. White Lion is ook een prima lokatie om te genieten van jouw favoriete sport. Met verschillende sataliet-ontvangers en grote tv schermen kun je optimaal kijken naar jouw team. De Nederlandse zenders hebben ze natuurlijk allemaal! The White Lion is gelegen aan de hoofdstraat tegenover het postkantoor.

Brasserie Leidseplein

Al sinds 1999 een begrip in Chersonissos. De vertrouwde sfeer is welbekend en veel bezocht. Een beetje de huiskamer voor Nederlanders. Vanaf de vroege ochtend kun je hier al terecht voor een lekker ontbijt of lunch. Ze serveren onder andere: uitsmijters, div. luxe broodjes, verse sapjes, smoothies, maar natuurlijk ook een kopje lekkere verse koffie. Ook in de avond is het hier prima vertoeven. De menukaart is vrij uitgebreid met o.a. heerlijke kipsate, spicy spareribs, nasi, burrito’s, salades, visgerechten, maar ook pizza en pasta’s. Ook aan de vegetarische gasten wordt gedacht, en zijn alle gerechten te verkrijgen als kindermenu. Ze werken met verse Griekse producten. De rest wordt geïmporteerd uit Nederland. Ook hebben ze bijna alle snacks is het assortiment. Natuurlijk hebben ze ook gratis WiFi.

Red & White

Een prachtig loungerestaurant op één van de mooiste plekjes in Chersonissos, aan zee naast Starbeach. Hier kun je genieten van de zonsondergang op comfortabele loungebanken, met een heerlijke cocktail of misschien wel een waterpijp. Op het mooie dakterras chillen geef het ultieme vakantiegevoel. Bij Red & White gaan de deuren al vroeg open om je te verwelkomen voor een heerlijk uitgebreid ontbijt of lunch, met verse fruitsappen, smoothies en een lekker vers kopje koffie. De menukaart die ze voeren is vrij uitgebreid. Je kunt hier genieten van de Griekse keuken, Nederlandse specialiteiten, maar ook Europese gerechten. Bij de Nederlandse gasten zijn vooral de spareribs en de saté erg geliefd! Wil je liever genieten van een goed glas wijn, een cocktail of een biertje van de uitgebreide bierkaart dan kan dat ook. Dit alles met het betoverende uitzicht op de Mediterraanse zee.

Sweet Home

Bij Sweet Home kun je terecht voor een stevig ontbijt, échte koffie (Douwe Egberts, Illy), rijk belegde broodjes, of een heerlijk avondmaal, dit alles met de nodige dosis entertainment! Het menu biedt een rijke keuze uit Griekse traditionele gerechten, Italiaanse pizza of pasta’s, of gewoon een lekkere Hollandse snack. Sluit de avond af met een van de huisgemaakte desserts of een verleidelijke cocktail. Wil je niks missen op het gebied van sport? Bij Sweet Home worden alle sportevenementen zoals Eredivisie live uitgezonden op groot scherm. Bij Sweet Home voel jij je thuis. Het is er super gezellig om even te eten, het personeel is meteen je beste vriend en er hangt een goede sfeer! Het leuke is, de meeste spreken ook Nederlands. Dus is je Grieks niet zo goed?? Geen zorgen! Op het terras van Sweet Home zul je je niet vervelen, want de staff heeft altijd leuke grapjes en wie weet geven ze zomaar een shotje raki aan je weg!

Zachos taverna

Zachos taverna is een leuk klein restaurantje op het mooiste Griekse plein van Chersonissos. De eigenaren Zacharias en Vangelis zijn al jaren bekende obers in de stad en een leuk entertainment-duo. Hier is het echt genieten van de Griekse keuken. De Meze van kleine Griekse specialiteiten is echt een aanrader en dit, in deze sfeer en entourage maakt het uniek! De Griekse avond is iets wat je niet mag missen. Op het plein is live muziek en een Griekse volksdansgroep betrekt de gasten van de restaurants bij een aantal dansen. Zachos taverna ligt aan het pleintje van oud Chersonissos.

Alternatieve restaurants

  • Kymata Restaurant: Kymata is een verse vis en sushi restaurant en is gelegen aan de boulevard van Chersonissos. Het restaurant heeft een chique uitstraling en is ook erg bekend onder de welgestelde lokale bevolking. De prijzen liggen hier wat hoger dan gemiddeld, maar de prijs/kwaliteit verhouding is prima. Ook een steak of een traditioneel Grieks gerecht kun je hier zeker bestellen.
  • La Scala: La Scala is een internationaal restaurant gelegen aan de boulevard van Chersonissos. La scala heeft een trap naar beneden, waardoor je echt aan de haven zit. Een prima lokatie om te eten op een terras direkt aan zee. Dit restaurant heeft een zeer uitgebreide kaart, met diverse internationale gerechten. Verse vis, een steak of gewoon een pasta of pizza, maar ook Griekse specialiteiten ontbreken niet. Het vriendelijke personeel zorgt voor de rest.
  • Il Camino: Il Camino is een Italiaans restaurant gelegen aan de boulevard. Lekker eten op het terras aan zee. Dit restaurant heeft een zeer uitgebreide kaart, met diverse Italiaanse gerechten, maar ook Griekse specialiteiten ontbreken niet. Door de originele steenoven zijn pizza’s en ovenschotels een aanrader. Op de koudere dagen in het voor- en naseizoen kun je ook prima binnen zitten.
  • Manos Restaurant: Manos restaurant is gelegen aan de boulevard van Chersonissos. Het terras ligt, zoals bij de meeste restaurants, pal aan zee. Manos heeft een Italiaanse keuken en staat bekend om zijn pasta en pizza. Ook ‘s nachts kun je er een prima pizza slice halen.
  • Thalassa Restaurant: Thalassa restaurant ligt ook aan de boulevard. Het terras van Thalassa hangt boven het strand en het uitzicht is hier geweldig. Thalassa heeft gezellige bediening en een prima ontbijt, lunch- en dinnerkaart. Ook de Nederlandse snacks ontbreken niet.
  • Galini: Galini Restaurant is gelegen in het pitoreske Koutouloufari en is een echte beleving. Het restaurant ziet eruit als in de oude Griekse tijd met mooie pilaren en personeel in Griekse klederdracht. De uitgebreide luxe kaart en de manier van serveren is echt bijzonder en van prima kwaliteit.
  • Esperos taverna: Esperos taverna bevindt zich in het traditionele dorpje Koutouloufari. Het bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en wordt gerund door Manolis Stavroulakis en zijn nederlandse vrouw Eveline. Je kunt er zitten onder de prachtige eeuwenoude olijfboom of boven op het dakterras en genieten van een heerlijke maaltijd met het schitterende uitzicht op de zee of op de bergen. Esperos een uitgebreide griekse keuken, maar ook een lekkere biefstuk en verse vis staan op de kaart.
  • Avli Taverna: Nikos verwelkomt je graag in zijn taverna voor Griekse specialiteiten op z’n best. Met hun ervaring en brede selectie van lokale producten, garanderen ze een geweldig diner. Geniet van de MEZE, dit zijn allerlei Griekse kleine hapjes . Ook voor verse visgerechten of vlees van de grill. Ook serveren ze heerlijke lokale wijnen en traditionele desserts. Natuurlijk ontbreekt de RAKI ook niet!
  • Vesuvius Ristoratorio: Italiaans restaurant Vesuvius is een aanrader. Met zijn prima Italiaanse keuken kun je hier echt een lekkere pizza of pasta eten. Ook de steaks zijn een aanrader. Vesuvius zit in een zijstraat van de hoofdstraat en de boulevard, in het gezellige centrum.
  • Mithos taverna: Mithos taverna is een echte Griekse taverna, gelegen in een zijstraat van de boulevard. Hier kun je terecht als je voor een redelijke prijs een heerlijke Griekse maaltijd wil. Ook voor zijn Griekse lunch staat Mithos al jaren bekend.
  • The Kitchen: The Kitchen is een Grieks specialiteiten restaurant aan de boulevard. Hier kun je, buiten de Griekse gerechten, ook terecht voor een mixed grill, een vis-plate en de specialiteit van het huis: een heerlijke steak van de “Hot stone”!

Populaire uitgaansgelegenheden

Feestcafe Hof van Holland

Feestcafe Hof van Holland is al 30 jaar dé feestkroeg van Chersonissos! Of je dit een kroeg of club noemt, hangt af van jouw vakantieperiode. Dit feest paradijs is een absolute must als je van een dol-dwaze avond houd! Eén ding is in ieder geval zeker, gezellig is het bij Feestcafe Hof van Holland Chersonissos altijd! In het Hof gaat het elke avond helemaal los. Het kan hier gewoon niet gek genoeg! Het Hof heeft 2 grote vierkante barren met daarin 9 knotsgekke Nederlandse barmannen en bardames die er een feest van maken! Ook een gezellige shotjesbar met 2 leuke shooter-girls ontbreekt natuurlijk niet. Luisterend naar de bekendste Nederlandse feest-dj’s met om je heen 500 andere gasten die samen helemaal los gaan op de professioneel gemixte top 40 en Nederlandstalige muziek. Dansend op de dikste remixen, happy hardcore, classics, enz. Alles komt in hoog tempo voorbij! Iedereen doet altijd gezellig mee met de “sit-downs”, de gezellige polonaise of drankspelletjes en kijkt geamuseerd toe wanneer mannen en vrouwen de bar betreden en in de danspalen klimmen om los te gaan en jou te vermaken! Feestcafe Hof van Holland is te vinden in het midden van de bekende beachroad. Op de boulevard, midden in het centrum, valt Feestcafe Hof van Holland Chersonissos zeker op met zijn mega grote gevelreclame!

Club Sensation

Midden in het centrum ligt Club Sensation. Deze hippe club in Chersonissos is in het voorjaar van 2014 geopend. Club Sensation richt zich op de hipste crowd van de Chersonissos-nightlife en daar hoor jij natuurlijk bij! Club Sensation onderscheid zich met de beste resident DJ’s met daarnaast een brede line-up van internationale DJ’s en MC’s, met als mainstream muziek dirty house, club, electric, minimal & meer. Omdat Sensation de markt wil veroveren als beste club van Chersonissos, heeft de club hoog ingezet met de kwaliteit van geluid, inrichting en het personeel, en de beste DJ’s voornamelijk uit Nederland. Dit heeft een positief effect gehad op de vibe in de club. Club Sensation is daarnaast uitermate geschikt om tot in de late uurtjes de zwoele nachten van Chersonissos af te sluiten, met de vetste afterparties van het eiland! Club Sensation is gelegen in de winkelstraat in het verlengde van de boulevard. Zowel vanaf de hoofdstraat als de boulevard prima bereikbaar. Afgelopen jaren bestond de line up uit namen als:  Partysquad – Jebroer – Mr Polska – GirlsLoveDJs – Lil Kleine – Abstract – Manuel & Geza – Yellowclaw – Kraantje Pappie.

BioBio club

BioBio is een van de bekendste clubs op de strip in Chersonissos. Een club met een capaciteit van ruim 400 en een groot terras met buitenbar, gelegen op de boulevard aan de haven van Chersonissos. De mensen staan hier zowel in de club als buiten op straat te dansen. Het voornamelijk Nederlandse personeel voorziet je van een drankje en bezorgt jou een heerlijke avond! Of je nu zin hebt in een Heineken biertje of een lekkere cocktail, of je wil samen met jouw vriendengroep een fles, alles wordt prima geregeld. Er is hier zelfs happy hour. De resident DJ draait hier Urban, RnB, House en Hiphop, en zorgt voor een prima sfeer. Zowel binnen als buiten komt de opzwepende muziek uit de speakers! BioBio club zit in elke kroegentocht of clubtour van de toonaangevende reisorganisaties en is een hotspot die jij op jouw vakantie zeker niet mag missen!

BioBio +

BioBio + is het kleine broertje van BioBio club en ligt pal naast zijn grote broer. In het hoogseizoen is de straat vanaf Bio+ tot voorbij BioBio gevuld met mensen en is de sfeer echt super! Het Nederlandse personeel bestaat hier uit een aantal goed uitziende barmannen maar ook de leuke bardames ontbreken niet! De Nederlandse proppers staan de boel te vermaken op straat en zorgen voor een ontspannen sfeertje. Bio+ draait met een eigen DJ en draait voornamelijk electric en latin house. Prima om lekker uit je dak te gaan, binnen of lekker op straat voor de deur. Omdat de Bio+ veel kleiner is dan zijn grote broer, is het hier natuurlijk al snel gezellig. Ook in de vooravond kun je je hier dus prima vermaken!

El Paradiso Club

El Paradiso club is een van de oudste en grootste clubs op de boulevard. Voorheen heette deze club Mouragio, en is een aantal jaar geleden na een grote verbouwing veranderd in El Paradiso club. Een van de beste clubs van Chersonissos. El Paradiso club heeft een internationaal team van barmannen en dames vanuit heel europa, maar ook de Griekse barmannen ontbreken hier niet. Toch zit er in dit team ook een aantal Nederlanders. Herkenbaar aan de tekst “Dutch staff El Paradiso”  op hun shirt, zorgen zij voor een stukje extra aandacht voor de nederlandse gasten. El Paradiso is een trendy zaak waar de resident dj er elke dag een gekkenhuis van maakt. Bijgestaan door bekende MC’s zorgt hij voor de juiste beats in deze toonaangevende club. El Paradiso heeft ook een prima terras waar je heerlijk kunt chillen. Gelegen pal aan zee is het hier prima toeven. Lekker mensen kijken en een cocktail drinken, en je verbazen over de promo-skills van de proppers!

Alternatieve plekken om uit te gaan

  • Cameo club: Cameo club is al ruim 25 jaar een begrip, en iedereen die al eens in Chersonissos is geweest, weet dat het bijna niet mogelijk is om voorbij te lopen aan propper ARIS! Hij neemt je mee naar binnen, waar hij je afleverd bij een van de ervaren barmannen van Cameo club. De sfeer is hier altijd goed en DJ Maximos weet er altijd weer een feest van te maken.
  • Slam cafe: Slam cafe is een leuke bar aan het einde van de boulevard van Chersonissos. De deuren staan meestal open en de mensen staan hier zowel binnen als buiten. Laat je bedienen door een leuk internationaal team van bartenders, en dans op lekkere top 40 muziek!
  • Murphy’s bar: Murpy’s bar is een van de kleinere zaken aan de boulevard. Met een gezellig terras aan zee is dit een prima plek. Zeker geen zaak waar alleen maar Engelsen of Ieren komen.
  • Havana club: Havana is een van de zaken aan het einde van de boulevard, aan de haven van Chersonissos. Met zijn buitenbar en terras past Havana prima tussen Slam cafe en BioBio. Vroeger stond deze bar/club bekend als “Home of the Scandinavian”,  en nog steeds tref je hier Noren en zweden aan.
  • Shenanigans Irish Bar: Shenanigans bar is een typische Ierse bar op de boulevard. Hier drink je bier uit een pint, een Guinness of een cider en dans je op de oude engelstalige hitjes.
  • Tiger Bar: Tiger bar is een internationale bar die al zo’n 30 jaar op de boulevard zit. Een bar met terras aan zee, waar veel Russen en oost europeanen komen, maar ook zeker bekend is bij de Nederlanders.
  • Majestic Arabian bar: Lekker chillen bij Majestic. Onderuit gezakt in de luie banken en een lekkere Shisha waterpijp roken. Majestic is een echt lounge cafe waar je een heerlijke avond kunt doorbrengen. Er is ook een groot terras aan de zee.
  • Coast Cafe is een mooie zaak, gelegen aan het einde van de boulevard van Chersonissos. Deze trendy zaak is de ideale plek om te genieten van een lekkere koffie, een cocktail of gebruik te maken van een prima mediteraanse lunch of dinner. Een heerlijke plek om lekker te relaxen en te genieten van het uitzicht over het strand en de mediteraanse zee.